Oppskrift:

Hjemmelagde Joikakaker

Tomt for Joikakaker i butikkhyllene? Lag dine egne da vel!

HJEMMELAGDE JOIKAKAKER: Tomt for Joikakaker i butikken? "Varangerkokken" Tor-Emil Sivertsen gir deg oppskrift på sine kjøttkaker med reinsdyr som han mener er mye bedre enn originalen. - Det er jo ikke nok reinsdyrkjøtt i Joikakaker, det er kun 11 prosent! Mine har 11 prosent som ikke er reinsdyrkjøtt, sier Sivertsen. med Foto: VARANGERKOKKEN
HJEMMELAGDE JOIKAKAKER: Tomt for Joikakaker i butikken? "Varangerkokken" Tor-Emil Sivertsen gir deg oppskrift på sine kjøttkaker med reinsdyr som han mener er mye bedre enn originalen. - Det er jo ikke nok reinsdyrkjøtt i Joikakaker, det er kun 11 prosent! Mine har 11 prosent som ikke er reinsdyrkjøtt, sier Sivertsen. med Foto: VARANGERKOKKEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev iFinnmark at norske butikker begynner å gå tom for Joikakaker.

Kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Marthine Haugen Petersen, fortalte til avisen at det for tiden ikke er mulig å få tak i nok reinsdyrkjøtt til produksjonen av den folkekjære hermetikkmaten.

Dersom du befinner deg i et område som har gått tom for Joikakaker har «Varangerkokken» Tor-Emil Sivertsen fra Vardø løsningen; lag dine egne joikakaker!

VERDENS BESTE KJØTT: "Varangerkokken" Tor-Emil Sivertsen lager ofte kjøttkaker og burgere av reinsdyr. Foto: KNUT AASERUD
VERDENS BESTE KJØTT: "Varangerkokken" Tor-Emil Sivertsen lager ofte kjøttkaker og burgere av reinsdyr. Foto: KNUT AASERUD Vis mer

(Oppskrift nederst i saken).

Populært med reinsbiff

En av årsakene til reinsdyrkjøtt-mangelen som har ført til stopp i produksjonen av Joikakaker, mener Varangerkokken kan være at slaktetiden er rett rundt hjørnet.

- Slakteriene er nok tomme fordi de ikke har begynt på årets slakting enda, den starter om et par uker, forklarer han.

En annen årsak kan være populariteten ferske og rene reinsdyrkjøttprodukter har fått i det siste.

Dagbladet har tidligere skrevet om selskapet Finnmark Rein som inngikk avtale om å levere ferskt reinkjøtt i alle landets Meny-butikker.

Mens de fleste av oss tidligere kun kjøpte frossen reinsdyrstek eller reinskav i frysedisken, er mulighetene nå store for å finne kjøtt som
indre- og ytrefilet, mørbrad, biff og stek av rein i ferskvaredisken.

Med strimlet reinsdyrkjøtt kan du for eksempel lage Brimis reinsdyrgryte.

Eksklusiv som kaviar

Are Figved og kompanjong Johan Buljo som står bak Finnmark Rein er likevel klare på at når det er slutt på reinsdyrkjøttet, så er det slutt på reinsdyrkjøtttet.

- Vi trakter ikke etter lavest mulig pris. Rein er et knapphetsgode, sier Figved.

- Det finnes bare et visst antall dyr. Når det er slutt, er det slutt, sier Figved, som sammenlikner reinkjøtt med en eksklusiv vare som russisk kaviar.

Lite reinsdyrkjøtt i Joikakaker

Dersom det fortsatt er mulig å få tak i rene reinsdyrkjøttprodukter i butikken din, er det ingen vanskelig sak å kverne kjøtt til hjemmelagde Joikakaker!

Varangerkokken lager sine egne kjøttkaker med hele 86 prosent reinsdyrkjøtt.

- Det er jo ikke nok reinsdyrkjøtt i Joikakaker, det er kun 11 prosent! Mine har 11 prosent som ikke er reinsdyrkjøtt, ler han.

- Bare 11 prosent reinkjøtt holder jo ikke når det er det beste kjøttet du kan få tak i, skryter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer