Oppskrift:

Hjemmelagde Joikakaker

Tomt for Joikakaker i butikkhyllene? Lag dine egne da vel!

HJEMMELAGDE JOIKAKAKER: Tomt for Joikakaker i butikken? "Varangerkokken" Tor-Emil Sivertsen gir deg oppskrift på sine kjøttkaker med reinsdyr som han mener er mye bedre enn originalen. - Det er jo ikke nok reinsdyrkjøtt i Joikakaker, det er kun 11 prosent! Mine har 11 prosent som ikke er reinsdyrkjøtt, sier Sivertsen. med Foto: VARANGERKOKKEN
HJEMMELAGDE JOIKAKAKER: Tomt for Joikakaker i butikken? "Varangerkokken" Tor-Emil Sivertsen gir deg oppskrift på sine kjøttkaker med reinsdyr som han mener er mye bedre enn originalen. - Det er jo ikke nok reinsdyrkjøtt i Joikakaker, det er kun 11 prosent! Mine har 11 prosent som ikke er reinsdyrkjøtt, sier Sivertsen. med Foto: VARANGERKOKKEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev iFinnmark at norske butikker begynner å gå tom for Joikakaker.

Kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Marthine Haugen Petersen, fortalte til avisen at det for tiden ikke er mulig å få tak i nok reinsdyrkjøtt til produksjonen av den folkekjære hermetikkmaten.

Dersom du befinner deg i et område som har gått tom for Joikakaker har «Varangerkokken» Tor-Emil Sivertsen fra Vardø løsningen; lag dine egne joikakaker!

(Oppskrift nederst i saken).

Populært med reinsbiff

En av årsakene til reinsdyrkjøtt-mangelen som har ført til stopp i produksjonen av Joikakaker, mener Varangerkokken kan være at slaktetiden er rett rundt hjørnet.

- Slakteriene er nok tomme fordi de ikke har begynt på årets slakting enda, den starter om et par uker, forklarer han.

En annen årsak kan være populariteten ferske og rene reinsdyrkjøttprodukter har fått i det siste.

Dagbladet har tidligere skrevet om selskapet Finnmark Rein som inngikk avtale om å levere ferskt reinkjøtt i alle landets Meny-butikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer