Nylig skrev iFinnmark at norske butikker begynner å gå tom for Joikakaker.
Kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Marthine Haugen Petersen, fortalte til avisen at det for tiden ikke er mulig å få tak i nok reinsdyrkjøtt til produksjonen av den folkekjære hermetikkmaten.
Dersom du befinner deg i et område som har gått tom for Joikakaker har «Varangerkokken» Tor-Emil Sivertsen fra Vardø løsningen; lag dine egne joikakaker!
(Oppskrift nederst i saken).
Populært med reinsbiff
En av årsakene til reinsdyrkjøtt-mangelen som har ført til stopp i produksjonen av Joikakaker, mener Varangerkokken kan være at slaktetiden er rett rundt hjørnet.
- Slakteriene er nok tomme fordi de ikke har begynt på årets slakting enda, den starter om et par uker, forklarer han.
En annen årsak kan være populariteten ferske og rene reinsdyrkjøttprodukter har fått i det siste.
Dagbladet har tidligere skrevet om selskapet Finnmark Rein som inngikk avtale om å levere ferskt reinkjøtt i alle landets Meny-butikker.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger