BURGER AV LAKS: Du trenger ikke kjøpe ferdig lakseburger. Hakk opp laksen i småbiter og stek den i panna. VIDEO: Anders Stai Fougner

Vis mer

Hjemmelaget lakseburger på en-to-tre

Sunn fastfood for barna.

Burger av laks er veldig enkelt å lage og går dessuten utrolig raskt å få på middagsbordet.

Kokk Bård Greni viser deg i videoen over hvordan du kan lage din egen fiskeburger på under ti minutter.

Hakk i vei

Det du trenger er en kniv og en beinfri laksefilet. Start med å dele laksefileten på langs i tynne fine biter. Skjær så bitene i smale strimler. Hakk opp strimlene til små terninger, helt til laksebitene blir til en farse.

Det viktigste arbeidet med lakseburgeren er hakkingen, laksefarsen skal være helt glatt og lett å forme.

Ha den ferdighakkede laksefarsen i en bolle. Tilsett lime, salt og pepper i farsen. Bland det godt.

Stek et par minutter

Lime, salt og pepper tilsettes fiskeburgeren.
Lime, salt og pepper tilsettes fiskeburgeren. Vis mer

Bruk våte hender når du former lakseburgerne. Hver lakseburger bør være på rundt 120-150 gram. Stek på høy varme og brun burgeren cirka to minutter på hver side før den er klar til servering. La hvile i ett minutt.

- Den kan godt serveres litt rosa i midten. Det er bare kjempegodt, sier Greni.

Lakseburger kan serveres med hamburgerbrød, med pasta eller poteter. Tilbehør som revet gulrot med ananas passer også godt.

Retten er velsmakende og sunn, ikke minst - barn vil også like dette!

- En feil folk ofte gjør er at de snur burgeren før den har fått den fine sprø skorpa under. Da kan den lettere falle fra hverandre, tipser Greni.

Har du heller lyst på kylling?

Slik får du garantert saftig kyllingfilet
Slik parterer du kylling