Robinson og Fredag:

Holder fortsatt stand i hipstergryta: - Her stemmer det meste

Noen ganger er det en fordel at tiden står stille.

NEKTER Å BLI TRENDY: Markveien Mat- og vinhus på Grünerløkka serverer fortsatt tradisjonell mat. Foto: Lars Eivind Bones
NEKTER Å BLI TRENDY: Markveien Mat- og vinhus på Grünerløkka serverer fortsatt tradisjonell mat. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er ute etter biodynamisk oransjevin, eller siste hipsterskrik innen poké, bao, ramen, dim sum, tja, eller kanskje noe ­vegansk, kanskje en rett som bare heter «kålrabi» i menyen, som selvsagt er økologisk og kortreist, dyrket hjemme i kokkens egen balkongkasse, og helst fermentert, gjerne i fem måneder i armhulen til bestemora hans: Da skal du gå alle andre steder enn Markveien mat og vinhus.

Ranten kom fra Robinson, som skottet opp fra spisekartet med et skjelmsk smil. De satt på restauranten som har holdt det gående på hippeste Grünerløkka helt siden 1986, mens taqueriaer har kommet, og suppebarer har gått.

- Det eneste jeg kan notere av innovasjon innenfor den grønne inngangsdøra er at de på et tidspunkt har malt det gule trepanelet på veggene grått. Originaloppskriften holder seg åpenbart godt, nikket Fredag og skottet rundt seg i det fullsatte lokalet en førjulstravel lørdag kveld.

Ikke veldig hipt

Rundt dem besto populasjonen av 30–50-somethings – venninnegjenger, kollegaer og familier, samtlige uten manbuns, glitrende helskjegg og rosa hår. Ikke så mye som en liten oransje hipsterlue var å skue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.