Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hotel Continental stenger

De ansatte varslet på møte i dag.

STENGER: Hoteller og hotellkjeder vurderer fortløpende situasjonen. Hotel Continental i Oslo er et av dem som har besluttet å stenge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STENGER: Hoteller og hotellkjeder vurderer fortløpende situasjonen. Hotel Continental i Oslo er et av dem som har besluttet å stenge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Tomme gater og stengte barer og restauranter. Myndighetenes tiltak for å begrense smitte av coronaviruset har lagt Oslos gater øde.

Nå lukker også flere av hotellene ned. Fredag sitter ledelsen i de store hotellkjedene i møter, der de fortløpende vurderer situasjonen.

- Vi har tatt avgjørelsen om å stenge Continental i dag, bekrefter Nina Brandanger, hotelldirektør på Continental. Hotellet stenger samtidig alle serveringstilbudene, blant annet Theatercaféen og Boman bar.

De vil følge situasjonen fortløpende, men har foreløpig stengt fram til 30. april.

Fredag ettermiddag ble det også klart at nyoppussede Hotel Britannia i Trondheim lukker dørene.

På hjemmesiden står det følgende:

Det er i dag besluttet å stenge hele hotellet og alle våre konsepter midlertidig fra og med mandag 16. mars kl. 12. Avgjørelsen gjelder i første omgang fram til og med den 26. mars.

Avgjørelsen ble tatt i samarbeid mellom ledelsen og de tillitsvalgte.

I dag klokka tre stengte ærverdige Hotel Continental i Oslo.

Dropper frokostbuffé

Mens Grand Hotell foreløpig er åpent, forteller presseansvarlig på Grand, Synne Bryhn at Grand Café stenger i dag, fredag.

FORTSATT ÅPEN: Grand Hotel holder fortsatt åpen, men stenger restauranten. Foto: Per Ervland
FORTSATT ÅPEN: Grand Hotel holder fortsatt åpen, men stenger restauranten. Foto: Per Ervland Vis mer

- Grand Café er midlertidig stengt som følge av retningslinjene til Helsedirektoratet - og vi serverer derfor heller ingen frokostbuffé, sier hun til Dagbladet, men kan forsikre om at gjestene likevel vil få mat:

- Som en midlertidig løsning tilbyr Grand Hotel Oslo servering av kontinental frokost på rommet til alle gjester som har frokost inkludert. Vi følger strenge hygienerutiner for hvordan denne frokosten blir håndtert og servert. Dette gjør vi for å begrense smittefare, forklarer Bryhn.

Choice Hotels har måttet permittere flere ansatte, men har de siste dagene kjørt kampanjer i sosiale medier med tilbud på rimelige overnattinger.

- Alle hotellene våre er åpne p.t. med unntak av Norefjell, skriver Geir Økland, pressekontakt for Choice i en SMS til Dagbladet.

Han forteller at de vurderer situasjonen fortløpende. DNs artikkel tidligere i dag om at Choice og Thon Hotels forbereder massestengninger karakteriserer han som «å gå for langt».

Stordalens boutiquehotell The Thief averterer med staycation-pakker, rimelige pakketilbud på to netter for dem som skulle reist bort, men likevel hatt litt luksus.

Britannia hotell i Trondheim holder åpent, inntil videre, men med redusert tilbud. De har stengt spaet og begge barene, og har droppet buffeten til frokost.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!