Cruisegjestene fikk sjokk:

Hurtigruten tok gjestene med på strand­rydding. Da begynte telefonene å ringe fra hele verden

Nå tar Hurtigruten miljøengasjementet ett skritt videre og kutter all unødvendig engangsplast innen 2. juli.

KUTTER UT ENGANGSPLASTEN: En million sugerør er blant de enorme plastmengdene som forsvinner når Hurtigruten som første norske selskap kutter engangsplast i sommer. Her er konsernsjef Daniel Skjeldam. Foto: Ørjan Bertelsen / Hurtigruten
KUTTER UT ENGANGSPLASTEN: En million sugerør er blant de enorme plastmengdene som forsvinner når Hurtigruten som første norske selskap kutter engangsplast i sommer. Her er konsernsjef Daniel Skjeldam. Foto: Ørjan Bertelsen / Hurtigruten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 19. september i fjor var 50-60 gjester og ansatte fra Hurtigruten på strandrydding på ei lita øy utenfor Bodø. Gruppen plukket opp rundt 700 kilo plast på én time.

Med dem var konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam.

- Gjestene er med på dette frivillig, og blir ofte sjokkert når de ser hvor stor utfordringen med plast på avveie faktisk er, sier Skjeldam til Dagbladet.

Hurtigruten har jevnlig strandryddedager med ansatte og gjester, men denne dagen var strandryddingen koordinert, og alle Hurtigrutens skip organiserte strandrydding samme dag. Noen Facebook-innlegg ble plukket opp og delt, og et par utenlandske medier omtalte aksjonen.

Så kom telefonene.

- Folk ringte oss for å høre om når vi skulle plukke søppel neste gang, og for å høre om de kunne bestille plass på det cruiset, forteller Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef i Hurtigruten til Dagbladet.

De kunne for øvrig glede de miljøengasjerte gjestene med at alle gjester får tilbud om å være med og rydde strender på tur med Hurtigruten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer