Litt plastfolie rundt bananstilkene gjør at de får lengre levetid. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer

Slik lever bananene lenger

Hva?! Sjekk trikset som hindrer at bananen blir brun

Enkelt knep for å slippe overmodne og brune bananer

(Dagbladet:) Med fokus på matsvinn, er det smart å finne måter å slippe å kaste mat. Det er for eksempel fort gjort å glemme bananene som ligger framme i fruktkurven. Plutselig er de brune og lite fristende å spise. Dermed går de i søpla.

Husk da at brune bananer fint kan brukes til baking, for eksempel bananbrød og banankake.

Norge er et bananspisende folk

Banan er frukten vi spiser aller mest av. Hver nordmann spiser årlig rundt 17 kilo hver, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt. Mange av oss liker helst når bananene akkurat har skiftet farge fra grønt til gult, for da er de faste og har litt tyggemotstand.

Her skal du få et superenkelt knep, som gjør at bananene får mye lenger holdbarhet.

Vi har brukt plastfolie, men også aluminiumsfolie rundt stilken fungerer god for å holde bananene ferske lenger. Foto: Per Ervland Vis mer

Men hvorfor gjør vi slik tenker du?

Jo, bananer slipper under modningsprosessen ut etylengass som gjør at de blir brune raskere. Plasten rundt stilken gjør helt enkelt at mindre gass frigjøres og på det viset går denne prosessen langsommere.