Ny rapport om kosthold i barnehager:

Hver fjerde norske barnehage serverer knapt grønnsaker: - Det er alvorlig

Foreldrene vil ha sunn mat til barna. Det er de ikke sikret.

VOKSER: Barn som er vokser trenger variert og sunn kost. En ny undersøkelse viser at det er langt mellom grønnsakene imange norske barnehager. Foto: Guro Kulset Merakerås /Forbrukerrådet
VOKSER: Barn som er vokser trenger variert og sunn kost. En ny undersøkelse viser at det er langt mellom grønnsakene imange norske barnehager. Foto: Guro Kulset Merakerås /Forbrukerrådet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«En dag i uka eller sjeldnere». Det svarer hver fjerde norske barnehage når de blir spurt om hvor ofte de gir barna grønnsaker.

Opplysningen kommer fram i den nye rapporten « Barnehagemat: Næring til liv, lek og læring». Sammen med Kost- og ernæringsforbundet har Forbrukerrådet undersøkt mattilbudet til de minste.

Stort sprik

- Det er et stort sprik mellom barnehagene. Noen har egne kokker og serverer tre måltider daglig. Andre tilbyr nesten ingenting, sier Anne Kristin Vie, fagdirektør for offentlige tjenester og helse i Forbrukerrådet.

Hun beskriver jakten på grønnsaker i en fjerdedel av barnehagene som å «lete etter nåla i høystakken»

- Ni av ti norske barn går i barnehage. Samtlige har rett til sunn mat. Ikke alle får det. Vi synes det er alvorlig, sier hun,

Skuffede foreldre

Nesten alle foreldre forventer sunn mat i barnehagen. Ofte blir de skuffet. Bare en av fire foreldre er fornøyd, viser en spørreundersøkelse.

Foreldre opplever blant annet at maten ikke er variert nok, ikke sunn nok og at barnehagen ikke tilbyr et tilstrekkelig antall måltider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer