MYE BRA: Konseptet er godt, interiøret er fint, utsikten topp og servicen bra. Maten er ujevn, mener  Robinson og Fredag.
MYE BRA: Konseptet er godt, interiøret er fint, utsikten topp og servicen bra. Maten er ujevn, mener Robinson og Fredag.Vis mer

Robinson & Fredag restaurantanmeldelse Kullt i Oslo:

Hvis Kullt skal overleve som restaurant, må det kraftige justeringer til

Norges største innendørs kullgrill hjelper ikke. Svidd mat er ikke kult. 

Stor, solrik uteservering med fantastisk utsikt. Shuffleboards og flipperspill. Lekre, store lokaler. Et eget modningsskap for edle kjøttvarer. En fire meter lang grill. Og en rikholdig og spennende meny.

Kullt er definitivt blant de spennende nyhetene i Oslos restaurantverden.

Men iblant både høres og ser ting bedre ut enn de smaker.

Stive priser

- Det er mye her, både kylling, kveite, skalldyr, svin og storfe, og naturlig nok er mesteparten innom den enorme Infierno-grillen, sa Fredag, som fikk vann i munnen av å lese om New York Strip Loin, Rib Eye, og kilostore stykker med vellagret entrecôte.

FLOTT BELIGGENHET: Takterrasse med sjøutsikt er noe et fåtall Oslo-restauranter kan smykke seg med. Bak stedet står Akershusgruppen, som blant annet har Café Skansen, Pappabuene og gastropuber som Homans, Jarmann på Aker Brygge, Beer House og Amundsens bryggeri. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FLOTT BELIGGENHET: Takterrasse med sjøutsikt er noe et fåtall Oslo-restauranter kan smykke seg med. Bak stedet står Akershusgruppen, som blant annet har Café Skansen, Pappabuene og gastropuber som Homans, Jarmann på Aker Brygge, Beer House og Amundsens bryggeri. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Prisene gir meg snarere vann i øynene, sa Robinson.

- Knappe tusenlappen for en entrecôte er stivt, selv om det er beregnet for to personer.

Hvis Kullt skal overleve som restaurant, må det kraftige justeringer til

At de priser hamburgerne mellom 230 og 250 kroner skaper om ikke annet enormt store forventninger. Det skulle ikke gå så lang tid før de første forventningene ble ettertrykkelig knust.

Godt konsept

Kullt åpnet tidligere i vår i de gamle lokalene til pasta- og pizzarestauranten Vapiano, ved Rådhusplassen. Konseptet er godt, intensjonene like så. Her møtes man for å innta et måltid, ta et glass i baren - eller utfordre hverandre med flipperspill og shuffleboards.

Morsomt og nostalgisk - ja, det finnes til og med en gammel knipsekasse, riktignok med sjetonger i stedet for kronestykker. Innehaverne sikter mot folk som jobber i sentrum, og Kullt syntes perfekt som etter-jobben-sted.

Og denne ettermiddagen synes en stor del av gjestene å være nettopp grupper av kolleger som hygget seg med både spill, lek, drikke og mat.

Skjønt Robinson og Fredag var usikre på hvor mye de hygget seg med det siste.

- Tørt interiør og hard utenpå, sa Robinson.

- Hva? Jeg synes det er ganske hyggelig her, jeg, sa Fredag.

Robinson lo.

For hardt stekt kylling

- Jeg snakker om de grillede kyllingvingene. De er for hardt stekt og for tørre, sa Robinson og tok en slurk porter fra Nøgne Ø.

Rødvin går selvfølgelig også bra til grillmat, men til tross for ok utvalg, inviterte stedet liksom mer til øl.

Robinsons forrett, Buffalo Wings med tabaskosterk grillsaus og blåmuggdressing, var altså ikke noe å skrive hjem om.

Taskekrabbe i god saus

Fredags forrett, Crab, klør av taskekrabbe i en kraftig pepret saus, gikk det litt bedre med.

- Sausen er god. Så hvis krabba hadde vært saftigere, hadde dette slett ikke vært så dumt. Men det er krevende mat, ja, skikkelig grisemat, sa Fredag og knakk en klo med nøtteknekkeren slik at krabbekjøtt, skall og saus skvatt utover bordet.

Merkelig praksis

Heldigvis hadde servitøren vært forutseende nok til å etterlate seg rikelig med våtservietter.

Som vedkommende nå brukte til å skufle Fredags etterlatenskaper ned på gulvet.

- Merkelig praksis, kommenterte Fredag, etter at servitøren hadde gjort bordet klart for hovedrettene: Baby Back Ribs, altså grillet svineribbe, med coleslaw, stuet mais, barbecuesaus og frites til Robinson, og til Fredag: Steak and Lobster.

GODT KJØTT: Kjøttet har god smak, men jevnt over har råvarene fått for lang tid på grillen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GODT KJØTT: Kjøttet har god smak, men jevnt over har råvarene fått for lang tid på grillen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

God filet, men for dyr

Når hovedrettene kom - det tok sin tid, noe servitøren beklaget inderlig - viste Robinsons hovedrett seg å være to skiver perfekt stekt ytrefilet og en halv hummer, samt en skål med bearnés, ristede sjampinjonger og frites.

- Kjøttet smaker godt, konsistensen er god, men hummerhalen har, i likhet med krabba, fått for lang tid på grillen. Dette forsvarer på ingen måte den stive prisen på 458 blanke kroner, konkluderte Robinson.

SHUFFLEBOARD: Konseptet er godt, intensjonene også. Her møtes folk for å innta et måltid, ta et glass i baren - eller utfordre hverandre med flipperspill og shuffleboards. Maten er ikke verdt prisen, mener våre anmeldere. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SHUFFLEBOARD: Konseptet er godt, intensjonene også. Her møtes folk for å innta et måltid, ta et glass i baren - eller utfordre hverandre med flipperspill og shuffleboards. Maten er ikke verdt prisen, mener våre anmeldere. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

På den andre siden av bordet var det heller ikke mange superlativer å spore.

Svidd og pregløst

- Dette er kanskje den kjedeligste og minst smakfulle versjonen av den amerikanske klassikeren jeg har smakt, sa Robinson om ribba.

- Grillsmak er godt, men dette smaker bare svidd. Svidd og pregløst. Og dette skal de ha 298 kroner for…

Avrundingen besto av «Hjemmelaget is og sorbet», en liten skål med to kuler is og et halvt drivhusblekt jordbær. Ingen fanfare til avslutning, altså.

- Hvis Kullt skal overleve som restaurant, må det nok kraftige justeringer til, sa Robinson.

- Men… vi skal ikke ta en omgang shuffleboard når vi først er her? Og bare så det er sagt, både Robinson og Fredag var skjønt enige om at shuffleboard er kjempemoro. I motsetning til å betale dyrt for dårlig mat.