Tidligere denne uka ble Christian André Pettersen kåret til Årets kokk, og Norges deltaker i Bocuse d'Or i konkurranse med fire andre menn.
I dommerpanelet satt fjorten menn og vurderte dem.
- Hvor er damene?
- Dette er et tema vi har høyt på agendaen. Vi har lyktes å komme et stykke på vei siden Årets kokk 2017. Da hadde vi en kvinneandel på nøkkelrollene i temaet på null, mens den i årets konkurranse var 30 prosent, sier Arne Sørvig, som er daglig leder for Bocuse d'Or Norge.
- Det er heller ingen god forklaring på hvorfor det har blitt slik, og finnes ingen gode argumenter for at det skal fortsette å være slik. Vi trenger en «Marit Bjørgen», og tror kanskje vi har noen kandidater på trappene som kan ta en slik rolle, sier han.
Internasjonale kriterier
Om dommerpanelet forklarer Sørvig at kriteriene for å være med i dommerpanelet er at man selv har deltatt i Bocuse d’Or, eller ha en restaurant med minst to Michelin-stjerner.
- Da ser vi at tradisjonene vedlikeholdes med hensyn til kjønn. Tidligere har vi invitert profiler som Elena Arzak, men det har ikke lykkes oss å få dem til Norge per i dag.
Allerede abonnent? Logg inn
Våre beste tilbud!
Dagbladet Pluss
Mer å snakke om
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger