Bocuse d'Or

I 4000 timer oppholdt Christopher seg på kjøkkenet: - Kyllingen ble nesten perfekt

Å lage mat til en konkurranse får det til å koke.

NORSK SØLV I 2017: Christopher Davidsen tok sølv under forrige Bocuse d'Or. Foto: Scanpix
NORSK SØLV I 2017: Christopher Davidsen tok sølv under forrige Bocuse d'Or. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På det meste trente Marit Bjørgen 900 timer i året.

Ole Einar Bjørndalen er kjent for å ha trent mer enn noen andre, anslagsvis 1600 timer i året.

En kokk som skal delta i matens OL, Bocuse d'Or?

4000 timer.

I alle fall om vi skal tro Christopher Davidsens eget utsagn om hvordan han forberedte seg til konkurransen for to år siden. En av ingrediensene var kylling. Og tydeligvis: Kyllingen ble nesten perfekt.

For selv med 4000 timer på kjøkkenet, så holdt det bare til sølv i Lyon. USA tok gullet. Det var første gang USA vant siden konkurransen ble avholdt første gang i 1987.

Davidsen fortalte i vårt intervju at han i månedsvis hadde treningsøkter på mellom 10 og 16 timer, seks dager i uka. Ingen hytteturer, ikke noe (familie)liv - helt fra han kvalifiserte seg gjennom Europa-mesterskapet på våren - og fram til januar.

Hvert lag består av to kokker, en lagleder og en assistent som må være under 22 år. De har om lag fem timer på seg. Tradisjonelt skal de lage to retter; en med fisk og en med kjøtt (men, reglene endrer seg litt fra år til år).

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer