Anmeldelse av Itamae

I baren på den bortgjemte Oslo-restauranten lager verdens beste kokk «billigmat»: Om få uker forsvinner han

Den nybakte verdensmesteren har 12 plasser.

SUPER-PAK: På Itamae på Grünerløkka får du en pakke på 12 retter, alle laget av Vladimir Pak, som i høst ble kronet til vinner av VM i sushi. Foto: Nina Hansen
SUPER-PAK: På Itamae på Grünerløkka får du en pakke på 12 retter, alle laget av Vladimir Pak, som i høst ble kronet til vinner av VM i sushi. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verdens beste sushikokk, her?

Fredag var ikke helt overbevist, men sannheten er at Vladimir Pak, som for tiden svinger knivene hos den nokså nyåpnede sushibaren Itamae på Grünerløkka, vant VM for sushikokker i Tokyo i fjor. Lokalet ligger rett innenfor døra til restauranten Kamai, og har kun plass til åtte gjester samtidig. Prinsippet er enkelt, man sitter på rekke og rad i baren hvor maten lages foran øynene på gjestene – og spises øyeblikkelig.

- Hurtigmat, altså. I ordets rette betydning, sa Robinson og konkluderte, som Fredag, at dette ikke er stedet for romantiske stevnemøter eller dype samtaler over en tre-retter. Her sitter du ved baren og får kun fast meny med tolv serveringer, til 795 kroner per hode.

- Tolv! Orker vi så mye, da?

Nå var det Robinsons tur til å være skeptisk, men uten grunn, skulle det vise seg. For flere av rettene er relativt små. Det begynte beskjedent med østers med ponzusaus, vårløk og ørretrogn. Friskt og delikat. Men det var neste rett som imponerte. Rå kveitefilet marinert i rødbet-juice og servert med rikelig yuzusaus, ristede hasselnøtter, agurk og sprø quinoafrø. En nærmest perfekt sammensetning av lekkert ytre, varierte, men harmonerende smaker og spennende konsistens. Men særlig japansk?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.