- Hornet skal helst bade i piffi, det er typisk «siddiser», sier Thomas Gustavson fra Stavanger om Rogalands noe sære lunsjfenomen; et halvt horn med skinke, ost og piffi, varmet i mikroen.
Gustavson er en av over 13.000 medlemmer i en Facebook-gruppa dedikert til den populære matretten som engasjerer så mange.
Der har han har stolt postet bilde av sin «HHOSPV» (forkortelse for halvt horn ost skinka piffi varmt) helt overstrødd av piffikrydder.Kjenner du til en spesiell rett området ditt er kjent for? Da vil vi gjerne høre om det! Send oss en e-post på mat@dagbladet.no
Viktig med hurtig bestilling
Reglene for hvordan hornet skal lages og konsumeres diskuteres heftig blant medlemmene i gruppa. Skal osten legges før skinka, er det lov med ketchup og hvor lenge skal den egentlig varmes? Kan man bruke noe annet enn kokt skinke?
Men en ting er sikkert:
- Det veldig viktig at man sier det sykt fort når man bestiller horn: «hallthornostogskinkapiffivarmt» sier Christian Carr fra Stavanger til byas.no.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger