- Idiotisk restaurantopplevelse

Det er gull det som blinker, men det smaker ikke mye.

DUMP-BLING-BLING: Å legge gull på mat er Instagram-vennlig, men har ikke mye med smak å gjøre. Foto: Kristin Svorte
DUMP-BLING-BLING: Å legge gull på mat er Instagram-vennlig, men har ikke mye med smak å gjøre. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke det at kjøkkenet på Ling Ling, en kantonesisk-inspirert luksusrestaurant med den beste beliggenheten på Aker Brygge, ikke har peiling på hva de driver med. Det har de. Flere av rettene er svært gode: En dumpling med gulrot, trøffel og sjøkreps var en herlig munnfull av jordtoner, sødme og hav. Biter av Wagyu-biff med soya og sitrongress var uendelig mørt og smakfullt. And med svart trøffelsaus bød på rause smaker, mørt kjøtt og sprøtt skinn.

- Jeg får lyst til å bestille en til, sa Fredag om sistnevnte.

La gå at ikke alt holdt like høyt nivå: Biter av norsk storfe i en anonym paprikasaus, et stykke kveite som var overstekt, tigerreker i en altfor søt og dominerende sitronsaus … Sånn er det mange steder. Det tilhører sjeldenhetene at en setmeny med ti serveringer er uten svakheter.

- Totalt sett, sa Robinson, er maten en solid firer. Eller en svak femmer. Det er likevel den mest idiotiske restaurantopplevelsen jeg har hatt i Oslo.

Hvorfor?

Det var ikke, som man kunne tro, på grunn av all den nyrike staffasjen. Jo da, det er småkvalmt å la vinflasker til titusenvis av kroner stykket være blikkfang ved inngangsdøra (Romanèe-Conti La Tâche), og hva er egentlig greia med å legge små flak av ekte gull (!) på en dumpling med iberico-svin, en hasselnøttparfait, eller på mat overhodet? Gull smaker, kunne Robinson konstatere, absolutt ingen verdens ting. Det bare skinner, er dyrt og ser stilig ut på Instagram. Men det er greit å være tacky, for all del, så lenge matopplevelsen innfrir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.