- Idiotisk restaurantopplevelse

Det er gull det som blinker, men det smaker ikke mye.

DUMP-BLING-BLING: Å legge gull på mat er Instagram-vennlig, men har ikke mye med smak å gjøre. Foto: Kristin Svorte
DUMP-BLING-BLING: Å legge gull på mat er Instagram-vennlig, men har ikke mye med smak å gjøre. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke det at kjøkkenet på Ling Ling, en kantonesisk-inspirert luksusrestaurant med den beste beliggenheten på Aker Brygge, ikke har peiling på hva de driver med. Det har de. Flere av rettene er svært gode: En dumpling med gulrot, trøffel og sjøkreps var en herlig munnfull av jordtoner, sødme og hav. Biter av Wagyu-biff med soya og sitrongress var uendelig mørt og smakfullt. And med svart trøffelsaus bød på rause smaker, mørt kjøtt og sprøtt skinn.

- Jeg får lyst til å bestille en til, sa Fredag om sistnevnte.

La gå at ikke alt holdt like høyt nivå: Biter av norsk storfe i en anonym paprikasaus, et stykke kveite som var overstekt, tigerreker i en altfor søt og dominerende sitronsaus … Sånn er det mange steder. Det tilhører sjeldenhetene at en setmeny med ti serveringer er uten svakheter.

- Totalt sett, sa Robinson, er maten en solid firer. Eller en svak femmer. Det er likevel den mest idiotiske restaurantopplevelsen jeg har hatt i Oslo.

Hvorfor?

Det var ikke, som man kunne tro, på grunn av all den nyrike staffasjen. Jo da, det er småkvalmt å la vinflasker til titusenvis av kroner stykket være blikkfang ved inngangsdøra (Romanèe-Conti La Tâche), og hva er egentlig greia med å legge små flak av ekte gull (!) på en dumpling med iberico-svin, en hasselnøttparfait, eller på mat overhodet? Gull smaker, kunne Robinson konstatere, absolutt ingen verdens ting. Det bare skinner, er dyrt og ser stilig ut på Instagram. Men det er greit å være tacky, for all del, så lenge matopplevelsen innfrir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer