Svenske kjøttboller:

Ikea dropper kjøtt i kjøttbollene

- De fleste merker ikke forskjell.

ENDRER INNHOLDET: For mange er selve gleden med turen til varehuset den tradisjonelle kjøttbolle-middagen. Nå endrer Ikea oppskriften og erstatter kjøttbollene med grønnsaker. Foto: Scanpix
ENDRER INNHOLDET: For mange er selve gleden med turen til varehuset den tradisjonelle kjøttbolle-middagen. Nå endrer Ikea oppskriften og erstatter kjøttbollene med grønnsaker. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har introdusert noe som vi har kalt for plantebolle, som er helt vegansk. Den skal smake helt likt som den tradisjonelle kjøttbollen, og den skal være en erstatning for kjøttbollen, sier Gudrun Lægreid, pressekontakt i Ikea Norge, til Dagbladet.

De nye kjøttbollene er en plantebasert versjon av de populære kjøttbollene som, ifølge Ikea, skal smake og se helt ut som kjøttboller.

I IKEA-restaurantene blir plantebollen servert med potetmos, tyttebærsyltetøy og fløtesaus på samme måte som den tradisjonelle retten.

- Dette er en plantebolle for kjøttelskeren, meningen er å ikke smake forskjell. Av de som har testet dem allerede, oppgir de fleste at de ikke merker forskjell, sier Lægreid.

Vil bli klimanøytrale

Ikea oppgir at endringen av den tradisjonelle kjøttbollen er et steg på veien for å bli klimanøytrale.

- Plantebollen har et mindre klimafotavtrykk enn det kjøttbollen har, sier Lægreid til Dagbladet og legger til:

- Vi skal bli klimapositive i 2030 og planteboller er ett steg på veien, men det betyr ikke at det ikke vil være kjøttboller på menyen i 2030.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer