Robinson & Fredag restaurantanmeldelse

Ikke helt Theatercaféen, men: - Krever 360 kroner for en entrecôte

Lykkes franske Le Vin med to ting, er de verdt et besøk på en helt vanlig hverdag.

LUNT: Le Vin er en relativt nyåpnet nabolagsrestaurant i Parkveien.
LUNT: Le Vin er en relativt nyåpnet nabolagsrestaurant i Parkveien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hva er ærlig mat?

Fredag var inne på hjemmesiden til den relativt nyåpnede nabolagsrestauranten i den sjarmerende og stille bakevja midt mellom Solli Plass og Aker Brygge.

- Det står her at de serverer «god, ujålete og ærlig mat», fortsatte Fredag, fremdeles litt forvirret.

- Tror jeg skjønner hva de mener. Ærlig eller ei, på en sur vinterkveld som dette frister det uansett å erstatte den vanlige søndagsmiddagen med urfranske klassikere som coq au vin, confit av andelår og løksuppe, sa Robinson.

- Ja, hvis du da ikke heller vil gå for entrecôte med aspargesbønner og bearnés, eller ovnsbakt skrei med sotet purre, potetpuré, persillerot og beurre blanc.

Kostbare hovedretter

Robinson og Fredag leste fra menyen, som på klassisk bistro-vis befant seg på en tavle på veggen. Den er ikke stor: fire forretter og tre hovedretter. Men som kjent, kvalitet er alltid viktigere enn kvantitet.

Som navnet antyder er det flytende føde som står høyest i kurs her. Både interiøret i det lille lokalet og vinkartet vitner om det. Kartet er franskdominert og stort, kunnskapen synes god og prisnivået er omtrent som man kan forvente. Det vil si: ikke spesielt rimelig. Det gjelder kanskje i større grad maten enn drikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer