Lurt triks for alltid å ha ferske brødskiver tilgjengelig

- Ikke legg brødet rett i fryseren: Knepet som gjør at det holder seg ferskt

Du sparer mye på å ikke legge hele brødet i fryseboksen.

SÅ LURT: Når du kjøper brød, så skjær det i skiver og legg i fryseren. Når skivene er frosset legges de i porsjonsposer og tilbake i fryseren. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Nordmenn er veldig glad i brød, og for mange er det en viktig basisvare i kostholdet. Mange er kresne når det gjelder ferskt brød, men det er ingen unnskyldning for å kaste brødet når det blir litt tørt. Her får du nemlig gode råd til hvordan du kan bevare det ferskt lengst mulig!

Ved lagring skjer det forandringer som uttørking, mugning og aldring. Små brød blir fortere tørre enn store brød. Brødet oppleves som gammelt når det har blitt tørt.

I følge professor Wenche Frølich er det lurt å oppbevare brødet i romtemperatur i en boks av tre eller en leirkrukke, for da puster det best. Brødboksen må holdes ren, for ellers kan muggsopp ødelegge brødet. Tett emballasje, for eksempel plast, hindrer uttørking av bakverket, men pass på å avkjøle det helt før du putter brødet i plastposen, ellers blir det bløtt.

Oppbevaring

Brød bør ikke oppbevares i plast på kjøkkenbenken, for da blir skorpen seig og myk. Det beste er å ha brødet i en papirpose i en brødboks eller innpakket i et lin- eller bomullshåndkle. Ikke bruk bæreposer til emballasje av brød. Noen poser er laget av resirkulert materiale og kan avgi uheldige fremmedstoffer til brødet. Best er det å oppbevare brødet ved 20 grader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer