Robinson & Fredag restaurantanmeldelse:

Indisk suksess på brygga: - Du verden så godt

Det er en het vinter på New Delhi.

Indisk suksess på brygga: - Du verden så godt
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

God indisk blir aldri galt. Spesielt ikke på denne årstida.

- Indisk? Igjen?

Fredag så spørrende på Robinson.

Indisk suksess på brygga: - Du verden så godt

- En god ting kan ikke gjøres for ofte, svarte Robinson, og la til: – Vel å merke hvis den er god.

Fredag nikket megetsigende. Noen uker tidligere hadde de to besøkt relativt nyåpnede Listen to Baljit og vært bare måtelig begeistret for konseptet «indisk gatemat». Vissheten om at det er de samme folka som står bak New Delhi, og at konseptet også er beslektet, skapte ikke de store forventningene. Men nesten førti år gamle New Delhi, som Robinson og Fredag hadde besøkt mange ganger da den lå i Øvre Slottsgate, knyttet de stort sett gode minner til. Kanskje flyttingen til Tjuvholmen også hadde hatt en positiv effekt?

NAM NAN: Nanbrød og raita er knallgodt på New Dehli, mener anmelderne.
NAM NAN: Nanbrød og raita er knallgodt på New Dehli, mener anmelderne. Vis mer

Beliggenheten like ved kanalen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen er det ikke noe å si på. Heller ikke interiøret, som ikke er veldig endret fra da Pink Elephant holdt hus her inntil i fjor høst. Og servicen var det ikke noe å utsette på. Så gjensto det viktigste: maten.

Kjærlighet-på-pinne-kylling

- «Nye» New Delhi skiller seg ikke nevneverdig fra andre indiske restauranter når det gjelder størrelse på menyen, bemerket Robinson.

Etter litt fram og tilbake ble de enige om å følge servitørens råd: Et par retter fra «street food-menyen» som forretter – okra fries og chicken lollipop, etterfulgt av Scottish chicken tikka masala og Royal tandoori mixed grill platter som hovedretter. Samt nanbrød og raita ved siden av.

KLASSISK OG GODT: New Dehli serverer «indisk mat» akkurat slik mat håper de skal.
KLASSISK OG GODT: New Dehli serverer «indisk mat» akkurat slik mat håper de skal. Vis mer

Vanligvis sverger Robinson og Fredag til øl når det gjelder indisk mat, og så ikke noen grunn til å endre på det nå.

- Dette er en morsom måte å spise okra på, mente Fredag om den første retten. Grønnsaken var snittet, dyppet i røre og fritert – uten at frityrsmaken ble for dominerende. Tvert imot minnet det mer om tempura, lett og delikat. Kjærlighet-på-pinne-kyllingen fikk også godt skussmål. Mør, saftig og servert med masse deilig krydder.

- Og styrkegraden «sterk» føles helt riktig. Sterkt, men ikke lammende, sa Robinson, og tok en grådig slurk av glasset med indisk øl.

Så langt var Robinson og Fredag godt fornøyde. Med hovedrettene forsvant også siste rest av skepsisen de kom inn med. Den «skotske» varianten av kylling tikka masala var aromatisk og hadde et fint hint av noe som fikk Robinson og Fredag til å tenke på røyk, hvilket passet bra siden den etter sigende ble oppfunnet i -Glasgow, den gang byen var en utpreget industriby.

FIN SERVICE: Mat og service står til terningkast fem.
FIN SERVICE: Mat og service står til terningkast fem. Vis mer

De blandede grillrettene – kylling, lam, scampi – innfridde også, den umiskjennelige smaken av grill ble fint matchet av en tjukk, syndig og sterk tomat- og chilibasert saus. Ikke veldig originalt kanskje, men du verden så godt på en kald vinterdag.

God og mett

Kanskje noe man tar for gitt, men nanbrød og raita kan være så mangt. Her var det ikke noe å si på noen av delene, spesielt scoret New Dehlis versjon av den tradisjonelle yoghurtsausen tilsatt «boondi», små kuler laget av kikertmel, høyt.

Dessert på indisk restaurant har aldri fått verken Robinson eller Fredag til å vifte med flagg og blåse i basuner, men de var skjønt enige om at Shahi Kheer, en slags pudding laget på lotusblomstfrø, nøtter og melk, slett ikke var en dårlig avslutning på et nydelig måltid.

- Om det er flyttingen som har ført til nivåhevingen, skal være usagt. Heldigvis ser ikke prisnivået ut til å ha blitt hevet merkbart, de eksklusive omgivelsene til tross. Vi kan vel bare konstatere at dette frister til gjentakelse?

Fredag stønnet lykkelig.

- Absolutt – så snart sulten melder seg igjen. Det kan ta sin tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer