FARMEN-IDA: Ida Gran-Jansen har mange talenter, ikke minst kjøkkenveien! (Foto: John Tøsse Kolvik)
FARMEN-IDA: Ida Gran-Jansen har mange talenter, ikke minst kjøkkenveien! (Foto: John Tøsse Kolvik) Vis mer

Farmen 2017

Ingrediensen som gjør Farmen-Idas havregrøt magisk

- Det smaker så vanvittig  godt, at jeg måtte komponere min egen varient, sier Ida Gran-Jansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ida-Gran Jansen (29) er en av deltagerne du møter i "Kjendis-Farmen" på TV 2. Serien er blitt tatt imot med hurrarop fra seerne, for det mangler hverken på drama eller sterke scener. Allerede fra start røk Kari Jaquesson og Aylar i tottene på hverandre. Senere kunne Se og Hør avsløre at deltakere hadde smuglet inn alkohol på "Kjendis-Farmen", noe som førte til oppvaskmøte mellom produksjonen og deltakerne.

En av deltakerne som enn så lenge har gått stille i dørene, er bakebloggeren Ida Gran-Jansen (29). Til ære for Dagbladets lesere deler hun oppskriften på frokostgrøten med en magisk ingrediens - nemlig sjokolade! Toasted havregryn med banan, eple og dulce de leche opplevde hun første gang i Danmark:

- Hver gang jeg er i København, må jeg innom en kafè som heder Grød og da spiser jeg alltid denne retten. Selv om havregrøt i utgangspunktet er veldig sunt, pleier jo folk å ha på litt sukker eller honning. Helt fra min barndom har jeg likt HaPå-sjokolade, og for meg er sjokoladen det som gjør det til verdens beste frokostgrøt for meg. Du kan også lage den selv, ved å putte en boks med søt, kondensert melk to timer i kokende vann, sier Ida.

Vant realityserie i 2013

På hennes blogg opplever Ida stor interesse rundt gjærbakst og ulike typer kaker.

- De som oppsøker min side, er der for å finne kos og ikke slanke seg, konstaterer Ida som i 2013 vant realityserien "Hele Norge baker".

- Hvilke ambisjoner har du i "Kjendis-farmen"?

- Jeg takket ja til å være med, fordi å få gå 100 år tilbake i tid er noe jeg aldri får oppleve igjen. Det var stort å oppleve prosessen frem til maten faktisk står på bordet. På den annen side var det utfordrende å bo sammen med 12 andre sterke personligheter, det var mye hardt arbeid og dessuten var det et savn ikke å ha tilgang på klokke! Mens jeg var der inne, tenkte jeg på livet utenfor - og at jeg skulle bli flinkere til å leve uten mobil og internett også når jeg kom hjem igjen. Men det løftet til meg selv klarte jeg bare å holde på i en dag, konstaterer Ida overfor Dagbladet.

<strong>KJENDISFARMEN 2017:</strong> Ida Gran-Jansen er blant deltakerne i TV 2s suksess-serie. (Foto: TV 2)S
KJENDISFARMEN 2017: Ida Gran-Jansen er blant deltakerne i TV 2s suksess-serie. (Foto: TV 2)S Vis mer

- Hvis du kunne ha tatt med deg tre matretter inn på Farmen, hva ville du har servert?

- Da ville jeg ha laget guaca-burger med den beste dressingen, saftige kanelboller med nøttekaramell og sjokoladekake med kaffe og karamellfrosting.

- Hvordan klarer du å kombinere interessen for baking og samtidig bruke klær i samme størrelse som før?

- Ja, det er det store spørsmålet! Jeg feter opp alle vennene mine og spiser også mye søtt selv. Men jeg er veldig bevisst på at det bare er én lørdag i uka, og ellers trener jeg mye.

- Du har sagt at "kosthold og trening handler om balanse." Hva legger du i det?

- Alt med måte, tenker jeg. I stedet for å være opptatt av slanking og dietter med masse fokus på neimat, er det bare å tenke på hva du kan spise. Mat skal være noe positivt og noe du forbinder med mye kos og kjærlighet. Jeg har vokst opp med en mamma som alltid lagde mat fra bunnen av, blant annet supergode grovbrød. Hun ser jeg opp til!

- Hva er det viktigste rådet du har fått fra henne om livet generelt?

- Mammaen min er kanskje det mest tålmodige mennesket som finnes på denne jord. Uansett hvor vanskelig jeg har vært som tenåring, opplevde jeg aldri at hun hisset seg opp eller skrek. Hun er en sånn som folk ringer til for å få råd, og som ikke dømmer noen.

- Hvilken dom har mamma gitt Kjendis-Farmen?

- Både hun og pappa elsker serien; de er mine største fans. Det eneste som irriterer mamma litt, er at programmet går så sent på kvelden, men det får ikke jeg gjort så mye med! fastslår Ida Gran-Jansen.

Les også:

Bak Idas sjokoladeakevittkuler

Ida Gran-Jansen blir forsøkt sjekket med bakespøker

- Litt skummelt hvordan kostholdshysteriet er blitt

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer