Geir Hopen Nødset bekymret seg. Han bekymret seg så mye at han begynte å blogge. Om hva? Om fenalår, klippfisk, pinnekjøtt, røykelaks og spekesild.
Takket være faren hadde denne typen erkenorsk mat ligget på Nødsets tallerken gjennom hele oppveksten i Sunnfjord. Nå kjente han på frykten for at kunnskapen om våre nasjonale råvarer og tradisjonelle konserveringsmetoder skulle forsvinne.
- Da jeg selv ble pappa for 14 år siden slo det meg at ingen andre i familien kom til å dokumentere kunnskapen til min nå 90 år gamle far. Jeg måtte til pers selv. Denne typen kunnskap er ferskvare.
I dag har Nødset både spekerom i kjelleren, røykeri i garasjen - og blogg. 160 000 ganger klikket noen seg inn på Far min sitt kjøkken i løpet av fjoråret for å lese om speking, salting, røyking og raking, og for å bla seg gjennom oppskrifter.
Leserne er i hovedsak norske, men ikke nødvendigvis bosatte innenfor landets grenser:
- Jeg har merket stor økning i henvendelser fra nordmenn som gjerne vil speke, røyke eller konservere maten selv, til og med fra fjellene i Hellas og flatlandet i USA. Å lage bacon eller pinnekjøtt fra grunnen av er ikke så sjeldent som man skulle tro, sier Nødset.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger