Nå går det en kule varmt på meieret:

Is-nyheten rives bort: - Aldri opplevd dette i min karriere

Skyr-isen ble slaktet i Dagbladets smakstest, men nå klarer ikke butikkene å skaffe nok av den.

SJELDENT POPULÆR: Den nye og nærmest fettfrie isen har gjort rent bord i butikkenes frysedisker. Q-meieriene har skrudd opp produksjonen og planlegger nye smaksvarianter for å møte etterspørselen. Foto: Anita Arntzen
SJELDENT POPULÆR: Den nye og nærmest fettfrie isen har gjort rent bord i butikkenes frysedisker. Q-meieriene har skrudd opp produksjonen og planlegger nye smaksvarianter for å møte etterspørselen. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen tvil: Proteinrik og så godt som fettfri Skyr-is er årets store iskremsuksess. Både pinner og bøtter har knapt rukket å lande i dagligvarebutikkenes frysebokser de siste ukene, før de har forsvunnet ut igjen. Flere butikker har meldt om særdeles stor pågang.

Ishavsbyen Tromsø er blant byene der Coop har solgt aller mest av Skyr-isen. Butikksjef Steffen Hodne Sørensen ved Extra Workinmarka har vært utsolgt i flere omganger, forteller han.

- Jeg har aldri opplevd så stor interesse for en ny is noen gang i løpet av hele min karriere, sier Hodne Sørensen.

Butikken hans holder til i samme bygg som et stort treningssenter, og Hodne Sørensen har merket seg at mange av dem som kjøper den nye isen kommer rett fra trening.

- Min teori er at mange ser på Skyr-isen som et sunt alternativ, og spiser det med god samvittighet.

Har aldri laget iskrem før

Den nye isen, som produsenten Q-meieriene hittil har sluppet å bruke en eneste markedsføringskrone på, har solgt over all forventning. Det bekrefter Mads Liabø i Kavli, som eier Q-meieriene:

- Isen har blitt revet vekk fra butikkene, og folk har ringt oss ned for å få vite hvor de kan få tak i den, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer