<strong>YOGHURT PÅ PINNE:</strong> Q-meieriene lanserer ny og proteinrik iskrem, etter innspill fra en av kundene som ønsket seg «frozen Skyr».
YOGHURT PÅ PINNE: Q-meieriene lanserer ny og proteinrik iskrem, etter innspill fra en av kundene som ønsket seg «frozen Skyr». Vis mer

Nye dagligvarer våren 2018, iskrem

Iskald nyhet: Nå kan du spise Skyr på pinne

Nå får du den populære islandske ferskosten i frossen form.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Årets første iskremnyheter er for lengst i butikk, men det stopper ikke der. I mai kommer en rekke flere nye is på markedet, og blant dem finner vi nyheter fra en splitter ny iskremprodusent: Q-meieriene.

Det Bergens-baserte meieriet lanserer nå en iskremversjon av Skyr.

Skyr-isen kommer i to utgaver, i halvlitersbokser og i multipack med småis.

Skyr-is på boks kommer med smak av salt karamell eller jordbær, og pakken med småis inneholder tre med smak av mango og tre med bringebær.

Den nye iskremen er foreløpig i sortimentet til Coop og Rema 1000. Prisen er ikke satt ennå, men Q-meieriene antar både isbøttene og pakkene med småis vil koste 50-60 kroner.

«En smart* og kremet is»

Ser du nærmere på iskremen i boks, lover Q-meieriene at den nye isen er «En smart* og kremet is». Hvor kremet den smaker, kommer vi til å teste ved en seinere anledning, men hvordan blir en iskrem smart?

Ifølge Mads Liabø, leder for forbrukerdrevet innovasjon i Kavli og Q-meieriene, er isen smart fordi is ikke oppfattet som sunt, men Skyr kan være et sunnere alternativ.

- Næringsinnholdet er bra, spesielt med tanke på proteininnholdet. Proteiner bidrar til å opprettholde muskelmasse og Skyr is kan inngå som en del av et variert kosthold og en aktiv livsstil, sier Liabø til Dagbladet.

Isen er også helt fettfri. Isen i boks er ikke tilsatt sukker, mens i pinneisen som er myntet på barn er det brukt sukker og ikke søtningsstoffer.

<strong>SPENNENDE NYHET:</strong> - Med de smakene som de presenterer, er jeg nysgjerrig selv! sier Gunn Helene Arsky. Foto: Juha Rossi
SPENNENDE NYHET: - Med de smakene som de presenterer, er jeg nysgjerrig selv! sier Gunn Helene Arsky. Foto: Juha Rossi Vis mer

Gunn Helene Arsky, selvstendig ernæringsfysiolog, er delvis enig i smart-stempelet. Hun peker på at proteiner er viktig for kroppen, ikke bare for bygging av muskler, men også for hår, negler og hormoner - blant annet.

Hun tror likevel ikke iskremen er smart i den forstand at man bør bygge kropp med iskrem.

- Iskrem bør fortsatt være noe man skal kose seg med en sjelden gang, men når man skal kose seg, er denne nye isen absolutt et sunnere valg, med nær ikke noe fett, få kalorier og heller ikke mye karbohydrater.

Hun viser til trenden med proteinrik iskrem som er lansert det siste året.

Flere «sunne» nyheter

- Flere av disse er laget med basis i ulike proteinpulver, så å bruke Skyr som base, et yoghurtliknende meieriprodukt med naturlig høyt innhold av protein, er i mine øyne et bedre valg, sier ernæringsfysiologen.

<strong>PROTEINISKREM:</strong> Diplom-is lanserte denne proteinrike iskremen på markedet i vinter.
PROTEINISKREM: Diplom-is lanserte denne proteinrike iskremen på markedet i vinter. Vis mer

Hun peker likevel på at også Q-meieriene har valgt å tilsette ekstra melkeproteinpulver for å få en høy nok proteinkonsentrasjon.

Er du opptatt av å få i deg nok proteiner kan kanskje en av de nye høyproteinisene fra Lohilo også være aktuell.

Lohilo-iskremen har omtrent likt proteininnhold, færre karbohydrater, men litt mer kalorier, fordi fettinnholdet er høyere enn i Skyr-isen, og fordi de også inneholder mer fiber.

- At begge disse iskremene inneholder såpass med kostfiber er jo flott, fiber er mettende, så du kanskje ikke trenger å spise en stor porsjon is, og det regulerer magen.

Yoghurtiskremnyhetene

Nå er Skyr strengt tatt en ferskost og ikke yoghurt, men for oss nordmenn er det stort sett yoghurt det er mest nærliggende å sammenlikne den med.

SORBET OG YOGHURT: Nyhet fra Diplomis
SORBET OG YOGHURT: Nyhet fra Diplomis Vis mer

Det gjelder også i frossen versjon.

Tidligere i år slapp de store iskremprodusentene en rekke nyheter, og blant disse fant vi flere yoghurtiskremer.

<strong>FUNKY:</strong> Yoghurtis med smak av jordbær og vanilje.
FUNKY: Yoghurtis med smak av jordbær og vanilje. Vis mer

Diplom-is' yoghurtis Dream har fått en liten tvist, bokstavelig talt - der yoghurtisen er tvinnet sammen med fruktsorbé i pakken. Nyheten kommer i to smaker: Strawberry Splash og Lemon & Lime Splash.

De klassiske Dream-yoghurtisene har fått et redesign og har gjennomgått et aldri så lite sukkerkutt.

<strong>FRISK:</strong> Dream yoghurtis med trekk av sitron.
FRISK: Dream yoghurtis med trekk av sitron. Vis mer

Serien kommer nå i følgende smaker: Caramel Brownie Blast, Real Belgian Chocolate, Chocolate Chip Cookie-dough og Vanilla Bean på boks.

I tillegg kommer Dream yoghurthis på pinne med gresk yoghurt og sitrontrekk i multi pakker med seks pinneis i. Denne fikk terningkast seks da vi testet sommerens nye småis for to år siden.

Funky Frozen Yoghurt is har vært tilgjengelig i Diplom-Is' isbarer, og kommer nå til småisdisken. Dette blir en kombinasjon med jordbær- og vaniljeyoghurtis med en snurr jordbærsyltetøy i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer