Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Robinson og Fredag:

Italiensk restaurant serverer pizza «Rudolf» med reinsdyr: - Sender tanker til frysedisken på Kiwi

Ingen henrykte ul mot månen på Lilleborg, dessverre.

TANNLØST FRA ULVEN: Restauranten biter ikke særlig godt fra seg, mener anmelderne om pizzastedet Lupo. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TANNLØST FRA ULVEN: Restauranten biter ikke særlig godt fra seg, mener anmelderne om pizzastedet Lupo. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så betent som ulvestriden er i Norge, er jeg klar for et måltid som glefser fra seg, hvisket ­Robinson.

LILLEBORG: Pizza- og pastarestauranten Lupo ligger på Lilleborg ved Akerselva. Foto: Thomas Rasmus Skaug
LILLEBORG: Pizza- og pastarestauranten Lupo ligger på Lilleborg ved Akerselva. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

De satt på hver sin røde pinnestol i et luftig og fresht, men for øyeblikket glissent besøkt lokale på Lilleborg, dette fordums stykke Norsk ­industrihistorie langs Akerselva. I nabolagets renoverte teglsteinsbygninger fins utmerkede serveringstilbud som Kolonihagens økologiske bakeri­utsalg og den kritikerroste gourmetrestauranten Astral. Nå var forventningene høye til pizza og pasta-nykommeren Lupo – en avlegger av sistnevnte – som ja, du gjettet riktig, betyr «ulv» på ita­liensk.

Det begynte lovende: Vakre marokkanske fliser på gulvet, en glinsende rund, ufo-lignende steinovn som sentralt blikkfang bak bardisken, vennlig servitør og frisk, nesten vårlig pinot grigio i glassene.

image: Italiensk restaurant serverer pizza «Rudolf» med reinsdyr: - Sender tanker til frysedisken på Kiwi

Som forrett hadde de fått anbefalt tomater og fersk­osten squacquerone, som sammen med en skål gode ­oliven, var enkelt, men delikat og smakfullt. Derifra gikk det ikke fullt så bra.

- Ravioli fylt med andeconfit framstår langt mer forlokkende i menyen enn på tallerkenen. I overkant mektig, i overkant salt, servert i en ubestemmelig hvitgul saus, oppsummerte Fredag etter flere munnfuller.

Men ennå gjensto selve lakmustesten: Pizzaene.

- Ikke full klaff her heller, dessverre, ristet Robinson på hodet.

Eventyrlystne som de var, hadde de bestilt en hvit saus-basert «Rudolf», med nordisk topping av reinsdyrkjøtt, tyttebær, sopp og timian.

PIZZA MED MYE: Det er mange oppfinnsomme pizzaer på menyen, deriblant en med reinsdyr og tyttebær.
PIZZA MED MYE: Det er mange oppfinnsomme pizzaer på menyen, deriblant en med reinsdyr og tyttebær. Vis mer

- Lofthus samvirkelag har også en pizza med reinsdyr i form av carpaccio, med granateple og rødløk, som jeg virkelig elsker, mens denne Rudolfen sender tankene til reins­dyrskav fra frysedisken på Kiwi, mente Robinson strengt.

Hva med den rød saus-baserte «Pizza Eric’s» med sal­siccia, paprika, chili og parmesan? Ingen ulvehyl mot månen av denne varianten heller.

- Helt på det jevne. Pizzaene virker dessuten ikke så varme og rykende som italienske pizzaer skal være når de lages i, og serveres rett fra, steinovn, mente Fredag, som en gang spiste på den berømte fotballspilleren ­Maradonas favorittpizzeria i Napoli.

FORRETTENE VAR BEST: Rettene som ble servert før pizzaen viste seg å være høydepunktet på Lupo. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FORRETTENE VAR BEST: Rettene som ble servert før pizzaen viste seg å være høydepunktet på Lupo. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Siden da har alle andre pizzaer vært en større eller mind­re nedtur.

- Det er pizzaer overalt. Verden er full av pizzaer, å hevde seg i toppen er sånn sett nesten umulig, an­takelig like vanskelig som å få nobelprisen i litteratur. Men selv når vi bare vurderer opp mot Oslo-­konkur­renter som Villa Paradiso, Lofthus samvirkelag, Teatro og Pizza da Mimmo kommer Lupo til kort.

Servitøren var vennlig nok, men ikke av det spesielt oppmerksomme slaget. Vann fikk de pent skjenke i glassene sine selv gjennom hele måltidet, og noe tilbud om påfyll av vin kom aldri.

- Her tror jeg vi lander på en treer, altså, sukket ­Robinson diskret.

To habile desserter, en mørk og syndig sjokoladepai og en oppskriftsmessig tiramisu fikk smilene delvis tilbake i munnvikene deres. Men ikke tilstrekkelig til at totalopplevelsen vippet opp til en firer.

Fredag konkluderte:

- For nesten 1300 kroner bør man forvente mer minne­verdig mat enn dette. La oss håpe at ulven på Lilleborg kan kvesse klørne og komme grusomt tilbake.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!