Robinson og Fredag:

Italiensk restaurant serverer pizza «Rudolf» med reinsdyr: - Sender tanker til frysedisken på Kiwi

Ingen henrykte ul mot månen på Lilleborg, dessverre.

TANNLØST FRA ULVEN: Restauranten biter ikke særlig godt fra seg, mener anmelderne om pizzastedet Lupo. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TANNLØST FRA ULVEN: Restauranten biter ikke særlig godt fra seg, mener anmelderne om pizzastedet Lupo. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så betent som ulvestriden er i Norge, er jeg klar for et måltid som glefser fra seg, hvisket ­Robinson.

De satt på hver sin røde pinnestol i et luftig og fresht, men for øyeblikket glissent besøkt lokale på Lilleborg, dette fordums stykke Norsk ­industrihistorie langs Akerselva. I nabolagets renoverte teglsteinsbygninger fins utmerkede serveringstilbud som Kolonihagens økologiske bakeri­utsalg og den kritikerroste gourmetrestauranten Astral. Nå var forventningene høye til pizza og pasta-nykommeren Lupo – en avlegger av sistnevnte – som ja, du gjettet riktig, betyr «ulv» på ita­liensk.

Det begynte lovende: Vakre marokkanske fliser på gulvet, en glinsende rund, ufo-lignende steinovn som sentralt blikkfang bak bardisken, vennlig servitør og frisk, nesten vårlig pinot grigio i glassene.

Som forrett hadde de fått anbefalt tomater og fersk­osten squacquerone, som sammen med en skål gode ­oliven, var enkelt, men delikat og smakfullt. Derifra gikk det ikke fullt så bra.

- Ravioli fylt med andeconfit framstår langt mer forlokkende i menyen enn på tallerkenen. I overkant mektig, i overkant salt, servert i en ubestemmelig hvitgul saus, oppsummerte Fredag etter flere munnfuller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.