Restaurantanmeldelse:

J2: - Gøy å spise her!

Den koreanske restauranten i Pilestredet imponerer.

GØY: Robinson og Fredag koste seg og mente det rett og slett var gøy å spise på den koreanske restauranten.
GØY: Robinson og Fredag koste seg og mente det rett og slett var gøy å spise på den koreanske restauranten.Vis mer

Vil du prøve noe nytt i høst, gå for moderne ­koreansk på J2.

J2: - Gøy å spise her!

Selv i en by som Oslo, som etter hvert har fått så mange gode restauranter at det er vanskelig å holde oversikten, kan det gå lang tid mellom hver gang en matopplevelse føles genuint ny, spennende og leken.

Etter fire retter hos J2, en liten ny-koreansk restaurant som åpnet dørene tidligere i år i Pilestredet i Oslo, var det likevel nettopp de adjektivene som lå lengst framme i panna hos Robinson og Fredag.

- Det er gøy å spise her, oppsummerte Robinson.

Utover kimchi – de gjærede og spicy grønnsakene som har tatt verden med storm – har det koreanske kjøkkenet satt et begrenset fotavtrykk her hjemme. J2, som kaller seg «moderne koreansk», er derfor et velkomment tilskudd. Både retter, interiør og dekketøy føles dempet og eksklusivt, og drar veksler på koreansk tradisjon og nordisk minimalisme.

ENKELT KONSTEPT: Syv retter til 650 kroner får du på J2.
ENKELT KONSTEPT: Syv retter til 650 kroner får du på J2. Vis mer

Ellers er konseptet enkelt: En sjuretters smaksmeny til 650 kroner. Robinson og Fredag fikk årets andre sommermeny, hvilket tyder på at menyen endres relativt ofte.

Det startet med to delikate små munnfuller: Fritert blekksprut med paprika- og tomatsalsa, og en slags sprø kjeks fylt med krem og aprikos. Kort etter ble glassene fylt med sake, og årets mest vellykkede sashimi-variant kom på bordet. Skiver av laks, kombinert med syltet hvit reddik og kålrot, dyppet i soya med trøffel og koreansk sennep. Feit fisk, syrlige grønnsaker, salt soya, det lille bittet fra sennep, og de rause, dype tonene av trøffel, framhevet alle hverandre uten å stjele showet.

- En helt usedvanlig velkomponert rett, utbrøt Fredag.

STRÅLENDE: Flere av rettene omtales som strålende av Dagbladets anmeldere.
STRÅLENDE: Flere av rettene omtales som strålende av Dagbladets anmeldere. Vis mer

Det neste ble presentert som en koreansk «sommerrett»: En kald suppe med bønnenudler, soyamelk, kimchi og kongekrabbe, toppet med små iskorn smaksatt med kimchi. I glassene ble det servert en melkehvit, alkoholsvak og smaksrik sake.

Retten med navnet «spicy burger» var det tydeligste eksempelet på kjøkkenets vilje til å se utover Korea etter inspirasjon. Mini-burgeren kom innpakket i papir og inneholdt chilikrydret iberico-svin, grillet halloumi, kimchi, og trend-snacksen fritert grønnkål.

- Nok en god og uventet kombinasjon, mente Robinson.

FEM-STJERNERS: Servicen står til fem på J2.
FEM-STJERNERS: Servicen står til fem på J2. Vis mer

Etter fire av sju serveringer var det vanskelige å finne noe å plukke på. Servitøren var kunnskapsrik og oppmerksom, og rettene gjennomtenkte og smakfulle. Dessverre ble de to hovedrettene, med de kryptiske navnene «fisk» og «kjøtt», et lite antiklimaks.

Den stekte havabboren med sprøtt skinn, sautert mangold, miso og chili var helt streit, men forglemmelig. En premier cru Chablis var imidlertid et godt og solid drikkefølge. Det var også vinen til neste rett, en saftig Pinot Noir fra Ojai i California. Kjøttretten, en suppe med langtidsstekt andelår, vårløk, gressløk og ris med byggkorn, hadde god kraft. Men kjøttet skuffet.

- Jeg har definitivt spist saftigere andelår enn dette, fastslo Fredag.

LIVETS RETT: Anmelderne lar seg imponere på J2.
LIVETS RETT: Anmelderne lar seg imponere på J2. Vis mer

Avslutningen var klassisk asiatisk med en liten vri: De to sikre kortene mango og kokosnøtt-is fikk følge av en slags kompott og crumbles, begge deler laget av bønner.

- Bønnene fungerte overraskende godt med det søte, var Robinsons konklusjon.

På vei ut døra var de to enige om at J2 definitivt for­­tjener livets rett, og er verdt både ett og to besøk.

- Det er ikke perfekt, men flere av rettene er strålende. Og det er sted du vil lete etter unnskyldninger for å besøke igjen, så snart de er over på neste sesongmeny.