Restaurantanmeldelse:

J2: - Gøy å spise her!

Den koreanske restauranten i Pilestredet imponerer.

GØY: Robinson og Fredag koste seg og mente det rett og slett var gøy å spise på den koreanske restauranten.
GØY: Robinson og Fredag koste seg og mente det rett og slett var gøy å spise på den koreanske restauranten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vil du prøve noe nytt i høst, gå for moderne ­koreansk på J2.

Selv i en by som Oslo, som etter hvert har fått så mange gode restauranter at det er vanskelig å holde oversikten, kan det gå lang tid mellom hver gang en matopplevelse føles genuint ny, spennende og leken.

Etter fire retter hos J2, en liten ny-koreansk restaurant som åpnet dørene tidligere i år i Pilestredet i Oslo, var det likevel nettopp de adjektivene som lå lengst framme i panna hos Robinson og Fredag.

- Det er gøy å spise her, oppsummerte Robinson.

Utover kimchi – de gjærede og spicy grønnsakene som har tatt verden med storm – har det koreanske kjøkkenet satt et begrenset fotavtrykk her hjemme. J2, som kaller seg «moderne koreansk», er derfor et velkomment tilskudd. Både retter, interiør og dekketøy føles dempet og eksklusivt, og drar veksler på koreansk tradisjon og nordisk minimalisme.

Ellers er konseptet enkelt: En sjuretters smaksmeny til 650 kroner. Robinson og Fredag fikk årets andre sommermeny, hvilket tyder på at menyen endres relativt ofte.

Det startet med to delikate små munnfuller: Fritert blekksprut med paprika- og tomatsalsa, og en slags sprø kjeks fylt med krem og aprikos. Kort etter ble glassene fylt med sake, og årets mest vellykkede sashimi-variant kom på bordet. Skiver av laks, kombinert med syltet hvit reddik og kålrot, dyppet i soya med trøffel og koreansk sennep. Feit fisk, syrlige grønnsaker, salt soya, det lille bittet fra sennep, og de rause, dype tonene av trøffel, framhevet alle hverandre uten å stjele showet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer