BLOMKÅLKAKE: Du tror det ikke før du har smakt det, men denne kaken er bakt med blomkål og den smaker helt fortreffelig servert med yoghurtkrem og honning. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer

Oppskrift på kake med blomkål og sitron:

Ja, du leste riktig, dette er en blomkålkake

Dette er kaka du aldri har smakt før.

(Dagbladet): Alle liker gulrotkake og mange har også et forhold til squashkake, men blomkål i kaka er nok nytt for de fleste.

Har du en skalk blomkål liggende, kan du like gjerne prøve å putte den i kakedeigen. Du vil bli skikkelig overrasket over både smak og konsistens på kaka.

Nå skal det sies at blomkålen har godt følge med revet sitronskall, som demper litt av "kålsmaken".

Blindtest

En god idé er å bake denne kaka neste gang du skal ha gjester - og ikke si noe om hva den er bakt av før alle har smakt.

De fleste greier nemlig ikke å skjønne at det er blomkål som gjør kaka så god! Og vi lover at alle vil ha et stykke til, selv etter at de vet hva de spiser.

Når kaka stekes i ovnen og du åpner døra, så lukter det litt blomkål, men kålsmaken dominerer ikke smaken på kaka.

Vi kan vel nesten påstå at blomkålkaka er sunn og et magert alternativ til mange andre kaker.

Kaken kan fryses og holer seg et par dager i kjøleskapet.

Pynt kaken med de bærene du har tilgjengelig og bruk gjerne modne hagebær som solbær, bringebær, risp og stikkelsbær.

Om blomkålen

Blomkål er grønnsakenes hvite dronning. En allsidig og utrolig sunn og god grønnsak som de fleste liker og som gjerne kan stå på menyen oftere.

Blomkål kommer opprinnelig fra landene rundt Middelhavet, men dyrkes nå over store deler av verden. Botanisk sett er den litt spesiell da den består av mange små sammenvokste blomsterbuketter. Den har derfor fått sitt navn blomkål da dette betyr kålblomst eller blomstrende kål. Den er således en uutviklet blomsterstand omkranset av grønne blader. Blomkål er mild på smak med sprø konsistens i bukettene.

Blomkål er nydelig kokt, gratinert, frityrstekt, i kremer, i supper, i gratenger, i gryter, i wok og stuinger. Rå blomkål i små buketter er godt i salater eller som snack. Blomkål i tykke skiver er nydelig å grille. Raspet blomkål kan brukes i stedet for ris.

Les også:

Her er Arne Brimis beste blomkål-oppskrifter

Helseekspert: - Vil du ned i vekt, så spis mer av disse grønnsakene

Hverdagsmaten med færrest kalorier