Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Smakstest av maten på Vippa

Ja vi elsker Vippa! Se hvor du bør spise

Bowls by Trio imponerte i vår test av alle matbodene på Vippa.

BOLLEMAT: Bowls by trio serverte den beste retten da vi besøkte Vippa i sommer.
BOLLEMAT: Bowls by trio serverte den beste retten da vi besøkte Vippa i sommer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vippa er akkurat det mattilbudet Oslo manglet, som de fleste kanskje ikke tenkte over før det kom.

Her kan du reise jorda rundt i en liten hall. Det er britisk fish & chips, hawaiiansk poke, eritreisk injera, meksikansk taco og kinesiske dumplings. Og det aller, aller meste har vi lyst til å spise igjen.

- Her får du mye smak for pengene! var konklusjonen da Dagbladet sist besøkte Vippa - Oslos gatemathall ytterst på Vippetangen.

Et drøyt år senere kunne vi ikke vært mer enige.

Morsomme nyheter

Siden forrige besøk har også noen av stedene blitt borte - mens nye har kommet til.

STENGT: Duck it! har stengt siden sist. Ikke mer pulled duck i burgerbrød.
STENGT: Duck it! har stengt siden sist. Ikke mer pulled duck i burgerbrød. Vis mer

Raketten, Duck it, Lisa og Mamma Pizza er borte. Ikke mer pølser, pulled duck, vietnamesiske supper og pizza.

I stedet byr Vippa nå på thaimat fra MrChow by Plah, eritreisk mat på Injera Palace, sjømat fra Albatross, indisk fra Peppern og hipstervafler fra Kompass & Co.

Flere av dem er godbiter som er verdt et besøk.

Fra topp til bunn

Den store skuffelsen ved dette besøket var dumplingene fra Kinabolle. Da vi besøkte Vippa rett etter åpning var det Kinabolle som begeistret oss mest med sine forseggjorte, tynne, lekre dumplings.

«Det er sprøtt, det er mykt, det er saftig, og mildt svinekjøtt og aromatisk spinat snakker godt med den sterke dippen. Dette er bra håndverk, og du kan smake at det er mat laget med kjærlighet,» var vår konklusjon.

Akkurat slik alle matboder burde være: Her laget de bare én ting, men den laget de til perfeksjon. Dessverre milevis fra de sju feite deigklumpene vi fikk servert denne gangen.

Det var ikke vondt, men det blir for fett og for tungt, og med de gode dumplingsene fra i fjor i minne, var skuffelsen ekstra stor.

Det var ikke den eneste som skuffet oss litt denne gangen om vi sammenligner med vårt forrige besøk, men det var også noen som leverte langt bedre enn sist.

Godt i glasset

Godbitene på Vippa er heller ikke begrenset til det du spiser. Du bestiller drikke for seg, i en egen bod, og her er det mye lokalt øl og mineralvann, samt naturvin.

Nå gikk vi for vann denne gangen, men noterer oss at de som sto foran oss i køen fikk beskjed om at de ikke har tørr hvitvin, kun halvtørr. Vi fikk også dette bekreftet. Halvtørr, mot det tørre, men ingen helt tørre hvitviner.

Et klassisk «sjampanjeproblem», vi vet, men like fullt: det må da være mulig å ha én tørr hvitvin på vinkartet? Enn så lenge får vi trøste oss med Pet Nat.

KAFFEBAR: Vi avsluttet testen med en kaffe og softis med vaniljesmak - til 35 kroner - fra Kulinaris. Softisen hadde en fantastisk konsistens og god vaniljesmak med hint av karamell.
KAFFEBAR: Vi avsluttet testen med en kaffe og softis med vaniljesmak - til 35 kroner - fra Kulinaris. Softisen hadde en fantastisk konsistens og god vaniljesmak med hint av karamell. Vis mer

Et stort pluss, ikke minst i den varmen vi har hatt i sommer, er at de har fått et vanntårn der man kan forsyne seg så mye man vil av vann med og uten bobler.

Kinabolle

KINABOLLE: Sju vegetardumplings til 150 kroner.
KINABOLLE: Sju vegetardumplings til 150 kroner. Vis mer

Hos Kinabolle får du to typer dumplings. En med svin og en med spinat. Prisen er lik enten du velger kjøtt eller vegetar, og du kan velge mellom fem eller sju.

Vi spiste vegetardumplings, med spinat, søtpotetnudler, gulrot, champignon og ingefær, som kom med en sterk dippsaus. Det ble dessverre en liten skuffelse, som nevnt over.

For der fjorårets dumplings var tynne, lekre og delikate på smak - var disse tjukke og dryppet av fett. Det ble mer slapt enn rustikt. Pluss for store mengder chili i dippsausen, som bryter litt opp, men dette ble alt for tungt og lite spenstig. Og alt for voldsomt for én person.

Injera Palace

INJERA PALACE: Zigni - Kylling i selsiasaus til 150 kroner.
INJERA PALACE: Zigni - Kylling i selsiasaus til 150 kroner. Vis mer

Denne nykommeren har flyttet inn i den gamle boden til Aleppo Bahebek - og også her har Mestringsguiden, en tjeneste som hjelper fyktninger i bosettingsfasen, hatt en liten finger med i spillet. Injera er en tradisjonell etiopisk surdeigspannekake av teff-mel, og her serveres flere ulike retter - alle på pannekaka.

Vi spiste Zigni, der injera-pannekaken er toppet med kylling i selsiasaus, bakt gulrot, rødbet og to linsestuinger, samt litt salat.

Teff-pannelakea var som den skulle, og rødbetene helt nydelige, men gulrøttene slappe og kyllingen knusktørr, til tross for at den kom i saus.

Denne ville vi så gjerne like, men det holdt ikke helt, dessverre.

Yummy vafler by youth (Kompass & co)

YUMMY VAFLER drives av Kompass & Co, et selskap som hjelper ungdom med mestring. Her er Østkantvaffel til 105 kroner
YUMMY VAFLER drives av Kompass & Co, et selskap som hjelper ungdom med mestring. Her er Østkantvaffel til 105 kroner Vis mer

Yummy vafler by Youth har tatt tradisjonelle norske vafler, fylt dem opp med eksotiske smaker, og toppet det hele med litt barndomsnostalgi, det vil si corn flakes. Har de latt seg inspirere av Hitchhikers food truck på Øyafestivalen et par år tilbake?

En dose humor får du også på kjøpet: Østkantvaffelen er med kjøtt, Vestkant-vaffelen uten.

Vi spiste østkantvaffel med BBQ-kylling, chipotlemajones, chilikrisp, kinakål og rødløk, toppet med corn flakes, og dette er kanskje en av de morsomste rettene vi fikk på Vippa. Vaffelen har god steik, det er flere teksturer - men det blir dessverre litt flatt på smak.

BBQ-smaken får dominere, og det mangler noe syrlig eller friskt for å balansere. Litt syltet rødløk, så er vi der. Men som den serveres nå, blir det litt voldsomt.

Peppern

PEPPERN: Vi spiste gatemikstallerken til 165 kroner.
PEPPERN: Vi spiste gatemikstallerken til 165 kroner. Vis mer

Peppern er lillesøster til den indiske restauranten Der pepper'n gror, og har spesialisert seg på gatemat.

Vi spiste en tallerken med en miks av forskjellig småmat, street platter, til 165 kroner, med kylling i saus, kikerter og dahi puri - fylte små boller av kikertmel.

Det ser morsomt ut, er perfekt å dele, og de kikertene er verdt prisen alene; fint krydret i en syrlig og frisk saus. Men så blir det søtt, fryktelig søtt. Kyllingen kommer i en søt saus, toppet med koriander og kokos. Kikertbollene vi lot oss imponere av da vi fikk dem servert på Øyafestivalen i fjor er fylt med en ihjelkokt søt masse, og som tilbehør får vi en chili og ... søt mangochutney.

Det er ikke så mye som skal til for å vippe dette opp, men denne retten skriker desperat etter litt syre. Selv ikke den tørreste hvitvinen i vinskapet vil kunne balansere dette.

Tunco

TUNCO: Koh tao-wok til 149 kroner. Bildet til venstre: Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug
TUNCO: Koh tao-wok til 149 kroner. Bildet til venstre: Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Tunco er et klassisk asiatisk backpacker-inspirert sted som har tre forskjellige wokretter på menyen, to thairetter, hvorav en er vegansk, og en vietnamesisk.

Vi spiser: Koh Tao, thailandsk hot nuddelwok med red curry, kylling og grønnsaker, toppet med peanøtter, koriander og lime.

Den ser ganske kjedelig ut, men smaker bedre enn den ser ut. Det blir likevel litt tamt, dette kan vi lage bedre hjemme.

Aleppo Bahebek

ALEPPO BAHEBEK: Shawarmasandwich til 105 kroner.
ALEPPO BAHEBEK: Shawarmasandwich til 105 kroner. Vis mer

Aleppo Bahebek har flyttet og utvidet litt siden i fjor, men menyen er omtrent lik: Ulike små og store retter fra Syria.

Vi spiste en shawarmasandwich. Det er litt fargeløst, og lite friskt - men det er nok meningen, vi gikk for bare en rull, den kunne også serveres på tallerken med salat eller annet tilbehør, noe vi anbefaler.

Selve rullen er ganske forsiktig krydret, men fyllet er velsmakende om enn litt salt. En god porsjon for pengene.

Mr Chow by Plah

MR CHOW: Crispy pork salad til 145 kroner.
MR CHOW: Crispy pork salad til 145 kroner. Vis mer

Akkurat som storebror Plah byr Mr. Chow på thailandske smaker, men her i litt enklere format.

Vi spiste Crispy pork salad, med svinekjøtt, vannmelon, mynte, lime, chili, sitrongress, hoi sin og en raus neve koriander.

Vannmelonen har nok ligget en stund i en lime-marinade, og det blir litt for syrlig for deler av smakspanelet, mens noen elsker det. Det er mye kjøtt i forhold til frukt (og grønt), men det er for slapt til å kunne kalle seg crisp.

Albatross

ALBATROSS: Fish'n'chips til 155 kroner.
ALBATROSS: Fish'n'chips til 155 kroner. Vis mer

Nykommeren Albatross serverer fisk og sjømat. Denne matboden drives av Kokkcoop, som også driver Kulturrådets kantine, en kantine det går gjetord om.

Vi spiste Fish'n'chips med tartarsaus, mushy peas og sitron.

Ertene har fin myntesmak, og det er litt tygg i dem, og tartarsausen er god. Chipsene er fine og fisken perfekt kokt, selv om vi godt kunne sett enda litt mer farge og sprøhet på frityrrøra.

Det er likevel en av de beste rettene vi spiste, og en av dem som metter mest: her får du mye mat for pengene.

Hot Hot Harmonica

HOT HOT HARMONICA: Pulled pork taco til 140 kroner.
HOT HOT HARMONICA: Pulled pork taco til 140 kroner. Vis mer

Vippas meksikanske innslag serverte god, men litt vanndig chili con carne da vi besøkte i fjor. Nå selger de taco. En type taco. Det var smart!

Vi spiste pulled pork taco med grillet ananas, løk, koriander og hjemmelaget salsa av habanero og tørket mango, samt lime.

De små lompelignende tacolefsene er gode på smak, det er raust med kjøtt. Det er passe salt, løken gir fin tekstur, og mangosalsaen sparker overraskende mye.

Dette spiser vi gjerne igjen!

Bowls by Trio

BOWLS BY TRIO: Poke bowl til 155 kroner.
BOWLS BY TRIO: Poke bowl til 155 kroner. Vis mer

Bowls by Trio selger, som navnet indikerer, bollemat. De har tre typer, en med indisk dall, en sushi-inspirert og en pokebolle.

Vi spiste poke bowl med ris, avokado, rødbeter revet, hakket vårløk, syltet ingefær, puffet og spicy mais, røkt kokos, hakket ananas, toppet med chilimajones.

Vi kunne også velge mellom flere typer saus som sto på disken, men vi spiste retten slik den ble servert.

Den er en stor porsjon, råvarene er gjennomført gode, og selv om det kan se rart ut på papiret (spicy mais, røkt kokos, ananas og revete rødbeter på fisk?) så likte vi denne friske vrien på den populære hawaiianske gatematen.

- Denne poken er så god at alle som synes laks er kjedelig bør ta turen hit!

To av tre hadde denne som sin soleklare favoritt, og alle spiser vi gjerne her igjen.