Restaurantanmeldelse: C'est la Bab

Jålete nattmat: - Skuffende

C'est la Bab vil løfte kebaben ut av taxikøen. Ideen er god.

KLABB OG BABB: PÅ Solli Plass i Oslo prøver C'est la bab å lage luksuskebab med varierende hell.
KLABB OG BABB: PÅ Solli Plass i Oslo prøver C'est la bab å lage luksuskebab med varierende hell. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var jo egentlig bare et tidsspørsmål, sa Robinson.

I årevis har det vært et stadig økende tilbud av forfinede hamburgere, pølser, pizza og tacos. Nå har oppussingen av tidligere uglesett hurtigmat nådd kebaben - en matrett som oftest nytes i ly av nattemørket, gjerne på leting etter en taxi hjem, med saus rennende skjorte-ermene. Kebaben er uløselig knyttet til nattlig rangel, og stikk av skam over eget kosthold.

Likevel er få retter høyere elsket her til lands. Med god grunn, kan det hevdes.

Kombinasjonen av ferskt brød, grillet kjøtt, kraftig krydder, grønnsaker og rikelig med saus er og blir en suksessoppskrift. Kanskje er det derfor nybrottsarbeidet på kebabfronten har vært ytterst marginalt. Fram til nå, altså. For C’est la Bab er noe annet. Eller som servitøren sa det:

- Vi er dessverre utsolgt for løyrom.

Robinson og Fredag satt i en av båsene i lokalet på Solli plass og nippet til hvert sitt glass prosecco, mens de vurderte en oppsiktsvekkende variert meny av småretter og kebab. Inspirasjonen kommer fra samtlige av verdens kontinenter, utenom Antarktis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer