KONFLIKT: Den britiske Tv-kokken Jamie Oliver er kommet på kant med veganere. - De hater meg, sier han i et intervju med The SundayTimes. Foto: Rogers/Newspix/Rex/Shutterstock
KONFLIKT: Den britiske Tv-kokken Jamie Oliver er kommet på kant med veganere. - De hater meg, sier han i et intervju med The SundayTimes. Foto: Rogers/Newspix/Rex/Shutterstock Vis mer

Den britiske TV-kokken Jamie Oliver har fått nok av anti-kjøtt aktivister:

Jamie Oliver utsatt for restauranthets: - De hater meg

Veganere demonstrerte i restauranten hans med bilder av slaktede dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Jamie Oliver (42) ble kjent som den sympatiske kokken som ga arbeidsløs britisk ungdom arbeid og gjennom nyskapende kokebøker fikk folk til å senke skuldrene og kose seg med maten.

Han har bygd et internasjonalt restaurantimperum, jobbet for sunnere mat i skolen og laget mat-tv som har gått sin seiersgang fra land til land.

SINT: Jamie Oliver synes dyrevernaktivister går for lang. Foto: Dominic Lipinski/NTB SCANPIX
SINT: Jamie Oliver synes dyrevernaktivister går for lang. Foto: Dominic Lipinski/NTB SCANPIX Vis mer

Men han lar seg terge. I et intervju med The Sunday Times langer TV-kokken ut mot britiske anti-kjøttaktivister.

Viste bilder av døde dyr

Jamie Oliver viser i intervjuet til flere angrep på sine restauranter og forteller at aktivistene blir stadig mer nærgående.

I mars protesterte en gruppe utkledd som kuer utenfor Olivers populære restaurant i Bristol.

Ved en annen anledning gikk en gruppe på rundt 20 personer inn i en av hans italienske restauranter og viste bilder av slakt til gjestene.

- De kommer med Ipad og viser bilder av slaktede dyr til barn som sitter og spiser spagetti bolognese med foreldrene sine, sier han.

I intervjuet sier Oliver at han føler seg ekstremt mislikt av veganere og anti-kjøtt aktivister.

BARNAS AMBASSADØR: Jamie Oliver har markert seg som forkjemper for bedre mat til barn, ikke minst i skolen. Han reiser verden rundt og bruker sin innføytelse. Her omgitt av barn og sunn mat på åpningen av en Woolworth -butikk i Australia. Foto: SHUTTERSTOCK
BARNAS AMBASSADØR: Jamie Oliver har markert seg som forkjemper for bedre mat til barn, ikke minst i skolen. Han reiser verden rundt og bruker sin innføytelse. Her omgitt av barn og sunn mat på åpningen av en Woolworth -butikk i Australia. Foto: SHUTTERSTOCK Vis mer

- De hater meg fordi jeg er opptatt av kjøtt fra dyr som har hatt det bra. For dem er det bare svart eller hvitt. Det er ingen gråsone. For meg er alt en gråsone, sier han til den britiske avisa.

BEKYMRET: Veganblogger Thomas Olsen er redd aksjoner som dem mot Jamie Oliver vil sette veganere i et negativt lys. Foto: Orhan Kuresevic
BEKYMRET: Veganblogger Thomas Olsen er redd aksjoner som dem mot Jamie Oliver vil sette veganere i et negativt lys. Foto: Orhan Kuresevic Vis mer

VEGANMANNEN THOMAS OLSEN: Å VISE BLODIGE DYR IKKE VEIEN Å GÅ

- Jeg kan skjønne at noen blir frustrert over hvordan dyr blir behandlet og tenker at dersom de angriper en kjent person som Jamie Oliver, får de oppmerksomhet og fokus på sin sak. Men å gå inn på en restaurant og vise bilder av slaktede dyr til familier som sitter og spiser, er ingen bra måte å gjøre det på, sier matblogger og matkursleder Thomas Olsen, også kjent som Veganmannen.

Olsen er selv fan av Jamie Oliver og har hatt glede av oppskriftene hans. Han er redd denne type aktivisme vil sette veganere i et negativt lys.

- Oliver har dessverre mange oppskrifter med kjøtt, egg og melk, men han er derimot en av de kokkene som har mest veganmat også. Det synes jeg er veldig flott!

Olsen forstår godt at Oliver reagerer på denne type aktivisme. Han håper at norske veganere holder seg for gode for slike aksjoner.

- Å inspirere gjennom god mat er en mye bedre måte å gjøre det på, sier han.

Oliver mener mange må få utløp for energi fordi «myndigheter og næringslivet lyver en god del om mat». Han tror mange er forvirret, både om emballasje og mat.

- Folk vet ikke hva det er de spiser, sier han til den britiske avisa.

-

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer