Jamie Olivers restaurant-konkurs

Jamie Olivers norske restauranter ikke berørt av konkurs

Åpner ny Jamie's Italian i Bergen i år.

RESTAURANTKJEDENE KONKURS: Jamie Olivers restauranter i Storbritannia har åpnet konkurs, men de internasjonale restaurantene er foreløpig ikke berørt. FOTO: THE CANADIAN PRESS/Chris Young / NTB Scanpix
RESTAURANTKJEDENE KONKURS: Jamie Olivers restauranter i Storbritannia har åpnet konkurs, men de internasjonale restaurantene er foreløpig ikke berørt. FOTO: THE CANADIAN PRESS/Chris Young / NTB ScanpixVis mer

I går ble det kjent at den britiske kjendiskokken Jamie Olivers restauranter i Storbritannia er på randen av konkurs.

Senere annonserte selskapet at 22 av 25 restauranter i Storbritannia stenger, og rundt 1000 ansatte mister jobben.

Dette skal imidlertid ikke ha betydning for selskapets norske restauranter, melder E24.no.

- I motsetning til Jamie Oliver UK gjør Jamie Oliver International det svært bra, hvilket stadig nye etableringer er et bevis på, skriver Jas Kahlon i en e-post.

Kohlson er eier og daglig leder i Dilla Holding som har rettighetene til Jamie's Italian i Norge, med unntak av flyplassene.

Heller ikke flyplassrestaurantene skal være berørt av den britiske konkursen.

Åpner ny restaurant i Bergen

Oliver har navnet sitt på tre restauranter i Norge i dag; Jamie's deli og Jamie's Italian på Gardermoen og Jamie's Italian på Aker Brygge.

Nå er det duket for enda en av Olivers italienske restauranter i Norge, denne gang i Bergen.

- Dette er en storsatsing for oss, og vi ser fram til å åpne dørene i sommer, sier Kahlon.

Restauranten skal åpnes i samme bygg som Hotell Norge, midt i sentrum av Bergen. Her blir det plass til cirka 200 gjester inne, over to etasjer, forteller Henriette Vien, administrativ leder i Dilla Holding.

Åpningsdato er ikke satt, men ifølge Vien er det ikke usannsynlig at det skjer i juli.

Har slitt

Det er over to år siden det ble kjent for første gang at restaurantkjeden hadde økonomiske problemer. Den gang var det bare så vidt en konkurs ble unngått.

Ifølge Sky News er det selskapet KPMG som skal håndtere prosessen videre.

I februar i fjor ble det kjent at kjeden hadde en gjeld på 71,5 millioner pund. Som et resultat av dette stengte selskapet 12 av sine 37 restauranter i Storbritannia og 450 personer mista jobben.

I mer enn 20 land

Den britiske kjendiskokkens restaurantimperium startet med restauranten Fifteen i Shoreditch i London. Restauranten hadde som mål å utdanne ungdom som hadde falt litt utenfor systemet, og har seinere fått flere filialer.

Jamie Oliver har flere andre kjeder; Jamie Oliver's Diner har servert klassisk amerikansk diner-mat; hot dog, burger, salater og milkshaker. Jamie's Barbecoa er en klassisk grillrestaurant der maten ble tilberedt over åpen flamme Jamie's Italian har servert rustikk italiensk mat.

Kjeden har flere internasjonale restauranter, et par av dem i Norge, på Aker Brygge i Oslo og på Gardermoen. Herunder hører også Jamie's Deli, lettvarianten av Jamie's Italian som serverer mat som er grei å spise på farten.

Inntil videre går driften som normalt ved Olivers norske spisesteder.