- Jamies restaurantkjeder konkurs

Over 1000 ansatte mister jobben.

JAMIES ITALIAN: Kjeden er slått konkurs, melder britiske medier. Bildet er fra filialen på Gardermoen. Foto: Morten Eik
JAMIES ITALIAN: Kjeden er slått konkurs, melder britiske medier. Bildet er fra filialen på Gardermoen. Foto: Morten EikVis mer

Kjeden Jamie's Italian og hans andre restauranter forbereder seg nå på konkurs, melder Sky News.

Det innebærer at godt over 1000 medarbeidere nå står i fare for å miste jobben.

Det er nå litt over to år siden det ble offentlig kjent at restaurantkjeden hadde økonomiske problemer. Den gang var det bare såvidt en konkurs ble unngått.

Denne gang ser det ut til at konkursen er uunngåelig. Ifølge Sky News er det selskapet KPMG som skal håndtere prosessen videre.

Da Dagbladet ringer Jamie's Italian på Aker Brygge er de fortsatt åpne. De har selv akkurat fått vite den triste nyheten og vet ikke hva som vil skje videre.

De fastholder likevel overfor Dagbladet at Jamie's Italian er åpen.

Har slitt

Selv om nyheten kommer brått på enkelte, er det ingen hemmelighet at Jamie's Italian-restaurantene har slitt økonomisk i flere år.

I februar i fjor ble det kjent at kjeden hadde en gjeld på 71,5 millioner pund. Som et resultat av dette stengte selskapet 12 av sine 37 restauranter i Storbritannia og 450 personer mista jobben.

BLE UTFORDRET: Da stjernekokk Jamie Oliver gjestet talkshowet «Alan Carr: Chatty Man» ble han og kjendisbonde Jimmy Doherty utfordret til å lage et treretters måltid på tre minutter. Vis mer

Den gang sa Linn Munthe-Kaas, tidligere ansatt i Dilla Holding som driver Jamie's Italian i Norge at dette ikke ville få noen konsekvenser for Jamie Olivers restauranter utenfor Storbritannia.

Dagbladet har vært i kontakt med Dilla Holding, som skal komme tilbake med mer informasjon så snart de har det klart.

I mer enn 20 land

Den britiske kjendiskokkens restaurantimperium startet med restauranten Fifteen i Shoreditch i London. Restauranten hadde som mål å utdanne ungdom som hadde falt litt utenfor systemet, og har senere fått flere flilialer.

Jamie Oliver har flere andre kjeder; Jamie Oliver's Diner har servert klassisk amerikansk diner-mat; hot dog, burger, salater og milkshaker. Jamie's Barbecoa er en klassisk grillrestaurant der maten ble tilberedt over åpen flamme Jamie's Italian har servert rustikk italiensk mat.

Kjeden har har flere internasjonale restauranter, et par av dem i Norge, på Aker Brygge i Oslo og på Gardermoen. Herunder hører også Jamie's Deli, lett-varianten av Jamie's Italian som serverer mat som er grei å spise på farten.

Business as usual i Norge

Ifølge den engelske avisa The Guardian rammes i utgangspunktet ikke de 25 filialene utenfor England. Dagbladet er kjent med at de ansatte likevel er blitt orientert om utviklingen.

Når Dagbladet kontakter ledelsen ved Jamie's Deli på Gardermoen, og på restaurant Jamie's Italian på Aker Brygge, er de såvidt blitt kjent med nyheten om det som skjer med restaurantene i England.

SKUFFELSE: Ved Jamie's Deli på Gardermoen uttrykker de ansatte skuffelse og overraskelse over nyheten om at spisestedet går en utrygg tid i møte. Foto: Christopher Sjuve
SKUFFELSE: Ved Jamie's Deli på Gardermoen uttrykker de ansatte skuffelse og overraskelse over nyheten om at spisestedet går en utrygg tid i møte. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Ingen vil foreløpig uttale seg om det som har skjedd, men uttrykker likevel skuffelse og overraskelse over den siste utviklingen.

Inntil videre går driften som normalt ved Olivers norske spisesteder.