Jan Robins sommerlige strandkrabbeoppskrifter

Bruk krabbene du fisker rett fra bryggekanten!

STRANDKRABBER: Bruk krabbene du fisker fra brygga, de gir en svært smaksrik kraft og er ikke komplisert å lage. Foto: METTE MØLLER
STRANDKRABBER: Bruk krabbene du fisker fra brygga, de gir en svært smaksrik kraft og er ikke komplisert å lage. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at de små krabbene ungene fisker opp fra bryggekanten kan kokes til en deilig og sommerlig strandkrabbesuppe?

Kjøkkensjef Jan Robin Ektvedt er glad i krabber av alle slag, og de små strandkrabbene lærte han seg å bruke da han tidligere jobbet på restauranten Strand i Bærum.

Ikke la deg skremme av klørne, dette er festmat.

Syrlig kraft

- Der dro ungene til sjefen ned på stranda og fisket krabber, og så serverte vi strand-krabbesuppe. Det er fantastisk godt og heller ikke så komplisert å lage, sier Jan Robin.

Han koker en nydelig, litt syrlig kraft av løk, hvitløk, sitrongress, ingefær, fennikel og krabber, og serverer en kremet suppe med frisk cruditesalat av fennikel og ferske kaffirlimeblader.

- Smak deg fram til den fine, gode krabbesmaken. Suppa skal ikke koke for lenge, da blir den besk.

Strandkrabbene gir en svært smaksrik kraft, som også er fin å bruke som base til fiskesupper, sier Jan Robin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer