<strong>STRANDKRABBER:</strong> Bruk krabbene du fisker fra brygga, de gir en svært smaksrik kraft og er ikke komplisert å lage. Foto: METTE MØLLER
STRANDKRABBER: Bruk krabbene du fisker fra brygga, de gir en svært smaksrik kraft og er ikke komplisert å lage. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Jan Robins sommerlige strandkrabbeoppskrifter

Bruk krabbene du fisker rett fra bryggekanten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at de små krabbene ungene fisker opp fra bryggekanten kan kokes til en deilig og sommerlig strandkrabbesuppe?

<strong>STRANDKRABBESUPPE:</strong> Av de små strandkrabbene kan du koke deilig kraft og lage sommerens beste suppe. Prøv Jan Robin Ektvedts enkle og gode oppskrift. Foto: METTE MØLLER
STRANDKRABBESUPPE: Av de små strandkrabbene kan du koke deilig kraft og lage sommerens beste suppe. Prøv Jan Robin Ektvedts enkle og gode oppskrift. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Kjøkkensjef Jan Robin Ektvedt er glad i krabber av alle slag, og de små strandkrabbene lærte han seg å bruke da han tidligere jobbet på restauranten Strand i Bærum.

Ikke la deg skremme av klørne, dette er festmat.

Syrlig kraft

- Der dro ungene til sjefen ned på stranda og fisket krabber, og så serverte vi strand-krabbesuppe. Det er fantastisk godt og heller ikke så komplisert å lage, sier Jan Robin.

Han koker en nydelig, litt syrlig kraft av løk, hvitløk, sitrongress, ingefær, fennikel og krabber, og serverer en kremet suppe med frisk cruditesalat av fennikel og ferske kaffirlimeblader.

- Smak deg fram til den fine, gode krabbesmaken. Suppa skal ikke koke for lenge, da blir den besk.

Strandkrabbene gir en svært smaksrik kraft, som også er fin å bruke som base til fiskesupper, sier Jan Robin.

Du kan bestille frosne strandkrabber hos fiskehandleren, men det morsomste er å plukke dem selv. Husk at levende krabber skal avlives i kokende vann før du har dem over i kraftgryta.

Brent krabbe elsker ilden, Andreas Viestad legger krabben på grillen.

Steambuns

Sommer er krabbetid, og en helt enkel måte å nyte det gode krabbekjøttet på, er å lage en krabberøre av ferdig plukkede krabbeskjell, litt kremost og friske urter.

- Server gjerne krabberøra med potetchips. Det er faktisk veldig godt til, sier Jan Robin.

Han bruker også gjerne soft shell crab på restaurantkjøkkenet, som han friterer og serverer sammen med myke og gode steambuns.

- Soft shell crab er en spennende råvare som kan være vanskelig å få tak i, men større asiatiske butikker pleier å ha dem – eller spør hos fiskehandleren. Dette er en egen type krabbe som har veldig mykt skall rett etter skallskifte, det er nesten som skinn. Soft shell crab blir fantastisk crispy og god når den friteres, sier Jan Robin Ektvedt.

<strong>STEAMBUNS:</strong> Også kalt asiatisk burger, med fritert softshell krabbe. Foto: METTE MØLLER
STEAMBUNS: Også kalt asiatisk burger, med fritert softshell krabbe. Foto: METTE MØLLER Vis mer
<strong>KAFFIRLIME:</strong> Jan Robins krabbesuppe smaker friskt av lime og ingefær. Foto: METTE MØLLER
KAFFIRLIME: Jan Robins krabbesuppe smaker friskt av lime og ingefær. Foto: METTE MØLLER Vis mer
<strong>ENKEL:</strong> Nyt det gode krabbekjøttet i en deilig krabberøre. Foto: METTE MØLLER
ENKEL: Nyt det gode krabbekjøttet i en deilig krabberøre. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer