Suppekjøkken fra Japan

Japansk mat til billig penge: Banker McDonald's med skikkelig, saftig kjøtt

Anmelderne har spist seg varme på japanske smaker.

SUPPE PÅ JAPANSK: Ramen har tatt verden med storm de siste årene. Koie Ramen er Oslos nyeste ramen-sjappe.
SUPPE PÅ JAPANSK: Ramen har tatt verden med storm de siste årene. Koie Ramen er Oslos nyeste ramen-sjappe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Er gloheite japanske nudelsupper verdt hypen?

Ramen er bare så the new black, sa Fredag med solid ettertrykk.

Robinson og Fredag hadde tatt turen innom Koie Ramen, hovedstadens første, rene ramenrestaurant. Og for deg som ikke frekventerer de hippeste miljøer i hovedstaden, eller som aldri har vært i Japan: Det dreier seg om japansk nudel-suppe. Smaksrik, billig og sunt. En japansk variant av suppe med pasta som synes å være førstevalget til hipstere i store deler av verden akkurat nå.

- Åpenbart populært blant andre i Oslo også, bemerket Robinson.

Folk sto i kø denne ettermiddagen. Siden noen unge ildsjeler og Japan-entusiaster åpnet stedet i november i fjor, har det gått på skinner. Ja, det blir fortalt at de flere ganger rett og slett har sluppet opp for mat å servere.

Servitøren, som ikke uventet snakket utelukkende engelsk, plasserte Robinson og Fredag på et par høye krakker ved en disk foran vinduet. Sekundet etter var hun tilbake med en flaske vann og to øl av type Kirin. Ikke noe å si på effektiviteten, nei.

Hemmeligheten bak en god ramen er kraften, sies det. De fire typene på menyen er alle klassikere. Fredag valgte shio, som er saltbasert, mens Robinson tenkte den soya-baserte shoyu var et godt alternativ. Begge variantene hadde foruten nudler, skiver av svinenakke, vårløk, egg og memna, noe servitøren påsto var a kind of japanese ginger, men som heter bambusskudd på norsk. I tillegg ble det bestilt en porsjon gyoza, dampede og pannestekte dumplings, eller japansk ravioli om du vil, fylt med svinekjøtt, samt en porsjon Karaage; japanernes versjon av friterte kyllingklubber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.