Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bård Hoksrud i «4-stjerners middag»:

- Jeg bare snudde meg vekk i to sekunder, så sa det pang!

Det kokte over for stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) da han skulle ha kjendiser på besøk i tv-serien «4-stjerners middag».

HØY TEMPERATUR: Det kokte bokstavelig talt over for Bård Hoksrud da han skulle forberede sin «4-stjerners middag». Video: TVNorge Vis mer Vis mer Vis mer Vis merVis mer

Denne uka er Bård Hoksrud (43) en av kjendisene du møter i «4-stjerners middag» på TVNorge. Når den profilerte Frp-politikeren skal diske opp hjemme og ta imot Live Nelvik (34), Else Kåss Furuseth (36) og Ari Behn (44) som gjester, går ikke matlagingen helt som planlagt.

- Ikke helt som beregnet

Det koker bokstavelig talt over, når politikeren skal imponere med panna cotta. Det er i utgangspunktet en klassisk italiensk fløtepudding som gjør seg best på en tallerken som avslutning på middagen. På onsdag, da Hoksrud inviterer gjestene hjem til seg, får seerne oppleve at desserten går en helt annen vei, idet gryten koker fullstendig over!

- Det var definitivt ikke med i beregninga. Jeg bare snudde meg vekk i to sekunder, så sa det pang og plutselig var det panna cotta utover hele komfyren! svarer en lattermild Bård Hoksrud når vi ringer ham om opptrinnet.

Hoksrud er forberedt på ulike tilbakemeldinger når programmene blir vist den kommende uka, for omgivelsene vet at hans kjøkkenkunnskaper fra før av har sin begrensning. Etter innspillingen medga han at enkelte i i Frp hadde advart ham mot å stille opp på 4-stjerners middag.

- Det er bare én rett jeg får lov å lage hjemme, og det er lasagne! Da er jobben min å kjøpe en pakke og følge anvisningene. Om mitt forhold til å lage mat ikke er det beste, er jeg desto bedre som gjest! fremholder 43-åringen.

- Hva husker du ellers best fra tv-innspillingen?

- Det ble vanvittig mange opplevelser; ikke alle like heldige for egen del. I forbindelse med presentasjonen av oss deltagere, skal vi gå ut av bilen én og én. Men jeg tenkte ikke på at Live Nelvik kom rett etter meg da vi skulle på besøk hjem til Else Kåss Furuseth, så jeg smalt igjen bildøra midt i ansiktet på henne! Heldigvis tok hun det med et smil! Både Live, Else og Ari var utrolig flotte mennesker.

«Jeg smalt igjen bildøra midt i ansiktet på henne!» Bård Hoksrud glemte at Live Nelvik kom etter ham

Vil bryte mannlig tabu

I november fortalte Bård Hoksrud åpent i Dagbladet om hvordan han ønsket å bryte tabuene om mannlig overvekt. Ved å gå 10 000 skritt nesten hver eneste dag siden i fjor sommer, hadde Frps helsepolitiske talsmann i løpet av høsten kvittet seg med over sju kilo.

- Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet da jeg målte vekta rett før nyttår, for da hadde jeg gått opp en kilo. Noen ganger ryker det, men jeg forsøker å komme meg ut gå en god tur hver eneste dag.

Han har vært overvektig siden slutten av ungdomsskolen, men bestemte seg for å ta grep da rådgiveren hans ga ham en skritteller i sommergave.

- Jeg har bare fått positive og hyggelige tilbakemeldinger etter at jeg snakket om overvekten, for sånne temaer er litt tabulagt blant menn. Mitt store problem er at jeg litt for glad i mat og det som er søtt. Men jeg har en langsiktig ambisjon og akter å fortsette med trimmingen, sier Bård Hoksrud.

Les også:

Dessertkunstnerens beste råd for den som elsker noe ekstra

- Ikke kast vaniljestangen

Jordbær panna cotta

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling