Det er ikke slik at man blir snobbete av å jobbe med mat.
Det er ofte motsatt, det kan de fleste kokker, servitører, mat-bloggere og kokebokforfattere fortelle deg.
Grunnen til at vi begynte å jobbe med mat, er at vi elsker mat. Jo mer vi jobber, jo flere nye smaker, jo flere ting er det å elske.
Mer kresen, men liker mer
Man blir kanskje litt mer kresen. Merker forskjellen på helårsasparges fra Peru og aspargesene som kommer fra Hvasser noen uker hver sommer.
På kamskjell som er fanget med slemme trålere før de fryses, og håndfangede kamskjell fra Frøya.
Er ikke det egentlig en bra ting?
Jeg opplever først og fremst at jeg liker langt flere ting i dag enn jeg gjorde før.
Før mat ble min jobb, visste jeg ikke at bottarga (speket rogn), blekksprutpasta, sekkjepåse fra Visdalen, tørrhengt kjøtt eller kaldpresset rapsolje fantes.
Alt sammen deilige ting som gjør at verden smaker bedre.
Djevelens verk
Men så er det noen ting man ikke liker.
Og på samme måte som kjærligheten til den gode maten blir dypere, blir forakten og uviljen mot den riktig dårlige maten større.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger