Det beste jeg vet, gløgg:

- Jeg ville heller drukket wunderbaum-trær kokt i sirup og dau cola enn tomtegløgg

Heldigvis har Andreas Viestad oppskrift på noe mye bedre. 

SMAK AV VINTER: Ta skogen til kjøkkenet, og trekk en varmende vinterdrikk på einer og tyttebær - sunn er den også. 
SMAK AV VINTER: Ta skogen til kjøkkenet, og trekk en varmende vinterdrikk på einer og tyttebær - sunn er den også.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke slik at man blir snobbete av å jobbe med mat.

Det er ofte motsatt, det kan de fleste kokker, servitører, mat-bloggere og kokebokforfattere fortelle deg.

Grunnen til at vi begynte å jobbe med mat, er at vi elsker mat. Jo mer vi jobber, jo flere nye smaker, jo flere ting er det å elske.

Mer kresen, men liker mer

Man blir kanskje litt mer kresen. Merker forskjellen på helårsasparges fra Peru og aspargesene som kommer fra Hvasser noen uker hver sommer.

På kamskjell som er fanget med slemme trålere før de fryses, og håndfangede kamskjell fra Frøya.

Er ikke det egentlig en bra ting?

Jeg opplever først og fremst at jeg liker langt flere ting i dag enn jeg gjorde før.

Før mat ble min jobb, visste jeg ikke at bottarga (speket rogn), blekksprutpasta, sekkjepåse fra Visdalen, tørrhengt kjøtt eller kaldpresset rapsolje fantes.

Alt sammen deilige ting som gjør at verden smaker bedre.

Djevelens verk

Men så er det noen ting man ikke liker.

Og på samme måte som kjærligheten til den gode maten blir dypere, blir forakten og uviljen mot den riktig dårlige maten større.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer