Jensen's Bøfhus sliter i motvind

Jensen's Bøfhus med kniven på strupen: Må selge kunstverk og eiendommer for millioner

- Usikkerhet rundt de to filialene i Oslo.

I TRØBBEL: Den danske restaurantkjeden sliter for tiden i motbakke. Foto: Jensen's Bøfhus
I TRØBBEL: Den danske restaurantkjeden sliter for tiden i motbakke. Foto: Jensen's Bøfhus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Jensen's Bøfhus er i hardt vær om dagen. Danske aviser melder nå at kjeden er i gang med en storopprydning for å få driften på rett kjøl igjen.

Selger kunst og eiendommer

I tillegg til å stenge restauranter, ser de seg også nødt til å selge kunst og eiendommer for millioner av kroner. Til den danske avisen Ekstrabladet sier den nylig tiltrådte toppsjen Dorte Gleie følgende:

TEST: Vi har testet de mest solgte norske julebrusene, og en svensk favoritt. Uheldigvis for svenskene, var de langt unna pallplass. Video: Espen Solli / Marie Røssland Vis mer

- Vi ser på alle våre aktiva akkurat nå. Særlig dem som ikke tilfører verdi til vår kjerneforretning.

Ifølge den danske avisen Børsen har eieren Palle Skov Jensen angivelig forsøkt å selge deler av sin kostbare kunstsamling - i et desperat forsøk å redde kjedenes framtid.

Hverken Palle Skov Jensen eller styreformann Torben Frigaard Rasmussen ønsker å uttale seg om salget av kunstsamlingen, som er en av Skandinavias største i privat eie.

I sommer la eieren sin gedigne jakteiendom ved Skåstrup Strand på Fyn til salgs for 59 millioner danske kroner. På det tidspunktet beløp konsernets gjeld til banken seg på omlag 210 millioner danske kroner.

Store underskudd

MÅ SELGE UNNA: Eieren av Jensen's Bøfhus, Palle Skov Jensen, må selge unna kunst og eiendom. Foto: Jensen's Bøfhus
MÅ SELGE UNNA: Eieren av Jensen's Bøfhus, Palle Skov Jensen, må selge unna kunst og eiendom. Foto: Jensen's Bøfhus Vis mer

Kjeden har tilsammen 40 restauranter i Danmark, Sverige og Norge. Flere av dem går med store underskudd. Ledelsen ser akkurat nå på hvilke restauranter som må stenges.

Jensen's Bøfhus har to filialer i Oslo. Deres skjebne er foreløpig uklar:

- Vi kan ikke kommentere situasjonen rundt hva som skjer med Jensen's Bøfhus og våre to filialer i Oslo. Akkurat nå jobber et konsulentselskap med å gå gjennom hele vår virksomhet. Rapporten blir trolig klar på nyåret, sier Joar Folckr som jobber med kundeservice til Dagbladet.

Jensen's Bøfhus

Jensen's Bøfhus er blant Danmarks mest kjente biffrestaurantkjede og et landemerke for mange nordmenn på tur. Kjeden er etablert over hele Norden og serverer fem millioner gjester årlig, ifølge egen hjemmeside.

- Betyr det at man først da vet om restaurantene i Norge fortsatt vil bestå?

- Det kan jeg ikke si noe om, fremholder Folckr.

I sommer skrev Dagbladet at det samlede underskuddet i morselskapet og restaurantene fra 2013 til nå er på nær 130 millioner danske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer