Dagligvarenyheter, iskrem 2017

Jippi, lysere tider på vei: Årets iskremnyheter!

Storprodusentene satser også på økologisk i år.

SOL, SOMMER OG...: I dag kan Dagbladet gi deg oversikten over årets store iskremnyheter. Foto: Produsentene
SOL, SOMMER OG...: I dag kan Dagbladet gi deg oversikten over årets store iskremnyheter. Foto: Produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jada, det er fortsatt februar, men det er ikke lenge til vi kan iføre oss sandaler, shorts og nyte sommersola.

NY SMAK: Krone-is Peanøtt. Foto: Produsenten
NY SMAK: Krone-is Peanøtt. Foto: Produsenten Vis mer

Med varmegrader i lufta kommer også ønsket om å ha noe leskende for hånden - og hvorfor ikke noe som smelter i munnen?

Se vår video om hvordan du kan lage din egen, fluffy og deilige iskrem.

Undersøkelser viser at vi nordmenn gafler i oss 10,8 liter is hver, og så mange som seks av ti spiser boksis uavhengig av sesong.

Både Hennig-Olsen Is og Diplom-Is er nå klare med årets nyheter, og begge storprodusentene satser økologisk.

GLUTEN- OG LAKTOSEFRI: Krone-is: Foto: Produsenten
GLUTEN- OG LAKTOSEFRI: Krone-is: Foto: Produsenten Vis mer

Krone-is kommer i peanøtt-utgave og blir også tilgjengelig i glutenfri utgave enkeltvis.

Ellers kan du prøve kuleis med kombinasjonen av søtt og salt, smoothie-is, is med grønn te-smak eller en ostekake-variant.

- Tenk utenfor isboksen

- Vi opplever en etterspørsel etter økologiske produkter samtidig som folk har lyst til å prøve nye smaker, sier Anne Borgen Sturød, markeds- og produktutviklingsdirektør i Diplom-Is.

BEN & JERRY'S: Tre nye varianter.
BEN & JERRY'S: Tre nye varianter. Vis mer

Hennig-Olsen Is lanserte Norges første økologiske softis i fjor sommer. I år kommer de med Dugg Yoghurtis Bringebær og Jordbær, som er laget med friske bær og økologisk yoghurt fra Rørosmeieriet.

- Vi har utviklet en rekke spenstige oppskrifter for å løfte iskrem-kategorien. Restauranter og andre serveringssteder kan tjene mye på å tenke utenfor isboksen, mener Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig Olsen Is.

Økologisk

Med navnet Døla-Is lanserer Diplom Is en helt ny serie innen boksis, der fløten er økologisk og med smak av ostekake med bringebær, blåbærpai, bakte epler og karamelliserte mandler samt klassisk vanilje.

ØKOLOGISK: Dugg-serien kommer i flere varianter, blant ennet med mørk sjokolade. Foto: Produsenten
ØKOLOGISK: Dugg-serien kommer i flere varianter, blant ennet med mørk sjokolade. Foto: Produsenten Vis mer

Hennig-Olsen Is relanserer dessertisserien Dugg basert på nye oppskrifter, og med økologisk yoghurt. Dugg Sorbet Eple og Appelsin og Dugg Yoghurtis Bringebær og Jordbær kommer også som småis.

NY SMÅIS: Dugg Sorbet Eple og Appelsin har 50 prosent fruktinnhold. Foto: Produsenten
NY SMÅIS: Dugg Sorbet Eple og Appelsin har 50 prosent fruktinnhold. Foto: Produsenten Vis mer

Smoothie- og sorbetbølgen er fortsatt stor i Norge, og her kommer det en rekke nyheter: Diplom-Is lanserer nå en is som består av femti prosent frukt, med smak av mango.

ØKOLOGISK: Den nye boksis-serien Døla-is kommer blant annet som blåbærpai. Foto: Produsenten
ØKOLOGISK: Den nye boksis-serien Døla-is kommer blant annet som blåbærpai. Foto: Produsenten Vis mer

- Med Fruitero får du rett og slett en smoothie på pinne, sier produktutvikler Hanne von Brandis.

MED MANGO: Fruitero. Foto: Produsenten
MED MANGO: Fruitero. Foto: Produsenten Vis mer

Den yoghurtbaserte Dream-serien kommer med ny variant, nå med smak av mango og pasjonsfrukt. Mange kjenner BrainCooler fra slushmaskinene, nå kommer den både som saftispinne og i saftpose.

Nye smaker

At kombinasjoner med salt er populært, er det liten tvil om. Is-serien Wanted fra Diplom Is kommer nå i salt lakris-iskrem med lakrisfudgebiter, samt Wanted krone-is med salt karamell og pecannnøtter.

NY WANTED: Kroneis med salt karamell og pecannøtter. Foto: Produsenten
NY WANTED: Kroneis med salt karamell og pecannøtter. Foto: Produsenten Vis mer

Hennig-Olsen Is på sin side kommer med kuleis ved navnet Salt Karamell, for ifølge produsenten er iskrem med saus og biter populære smaker.

En av Diplom-Is' faste travere er Royal-serien, som i år kommer med nytt design og to nye smaker: Royal Bringebær og Royal Kaffe Mocca. Hennig-Olsens Crème-serie kommer med den nye smaken Mandel.

Tilbud for alle

Krone-Is har vært på markedet i mange år, men fortsatt kommer varianten i nye tapninger.

Hennig-Olsen Is er ut med Krone-Is Peanøtt, mens Diplom-Is nå kan friste med en laktose- og glutenfri Krone-Is i småisdisken. Denne isen har tidligere kun vært tilgjengelig i flerpakninger.

Wanted med salt karamell og pecannøtter er også en ny kroneisvariant.

Den sveitsiske isen Mövenpick kommer i to laktosefrie utgaver, enten med eksotiske frukter eller skogsbær.

NY CREME: Mandel. Foto: Produsenten
NY CREME: Mandel. Foto: Produsenten Vis mer

Iskremprodusenten Ben & Jerry er ute med tre nye varianter, i form av smakene Caramel Cookie Dough & Chocolate, Salted Caramel Brownie og Strawberry Swirled.

LAKTOSEFRIE: Mövenpick kommer med variantene eksotiske frukter og skogsbær.
LAKTOSEFRIE: Mövenpick kommer med variantene eksotiske frukter og skogsbær. Vis mer

I kuleis-disken vil du fremover finne blant annet to nyheter fra iskremprodusenten i Kristiansand: Den lilla fløteisen Monster som kommer med cookies med sjokoladebiter og Grønn te.

Diplom-Is frister også med flere helt nye varianter, deriblant Nugatti og Salt Karamell.

Les også:

Lag is uten iskremmaskin

Slik lager du cookie dough-iskrem

Ovnsbakte bær med hvit sjokolade og is

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer