VELDUFTENDE: Brannmannskapene i den tyske byen Werl fikk kanskje årets søteste opprydningsjobb på mandag da et tonn sjokolade kom på avveie. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VELDUFTENDE: Brannmannskapene i den tyske byen Werl fikk kanskje årets søteste opprydningsjobb på mandag da et tonn sjokolade kom på avveie. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Sjokoladelekkasje i Tyskland:

Julesjokoladen stoppet trafikken: - Det rant bare over

Mandag kveld fikk brannvesenet i Werl seg en opplevelse litt utenom det vanlige.

Mandag kveld måtte brannvesenet i den tyske byen Werl rykke ut til en litt klissete ryddejobb, melder Reuters.

HARDT ARBEID: Sjokoladen stivnet fort, og ryddemannskapene måtte bruke varmt vann og blåselamper i arbeidet for å fjerne den. Foto: Sosiale medier / Reuters / NTB Scanpix
HARDT ARBEID: Sjokoladen stivnet fort, og ryddemannskapene måtte bruke varmt vann og blåselamper i arbeidet for å fjerne den. Foto: Sosiale medier / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Mer enn ett tonn sjokolade flommet ut av en tankbil og utover Werls gater, ifølge Fabian Steiner fra den lille tyske konfektmakeren DreiMeister.

- Det var en liten teknisk feil ved en av ventilene - og sjokoladen rant ut av tankbilen, over en parkeringsplass og over gata, forteller Steiner.

Sjokoladen stivnet raskt, på grunn av den kjølige temperaturen, og dekket til slutt omtrent ti kvadratmeter.

- Aldri sett på maken

Ansatte ved DreiMeister fikk alarmert politi og brannvesen, for hjelp til å rydde og sikre området. Brannvesenet måtte ta spader, varmt vann og blåselamper til hjelp for å fjerne den stivnede sjokoladen.

25 brannmenn hjalp til med det grøvste opprydningsarbeidet, før et spesialfirma fjernet resten.

Det var viktig å sikre området for å forhindre ulykker, men samtidig var det god stemning, forteller Steiner.

- Naboer, ansatte og brannmenn sa alle at de aldri hadde sett på maken. Det var en spennende kveld, til tross for at det selvfølgelig er trist at så mye sjokolade gikk til spille.

Jula er reddet

Selv om sjokoladelekkasjen kan se voldsom ut, var det heldigvis fortsatt mye igjen på tanken, og tirsdag morgen startet produksjonen opp som vanlig hos den lille konfektmakeren.

- Vi produserer som vanlig, helt fram til jul sier Steiner og legger til:

- Det er trist med den tapte sjokoladen, vi liker jo ikke å kaste bort mat, men vi var heldige og mistet bare en liten del, så jula er reddet!