Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kaffegigant sender ansatte på rasist-kurs

175 000 Starbucks-ansatte skal på kurs.

ARRESTERT: To mørkhudede menn blir arrestert etter å ikke ha ville kjøpe noe på den lokale Starbucks-filialen. Nå lar ikke reaksjonene mot kaffekjeden vente på seg. Video: CNN/Melissa DePino Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag 12. april ble to mørkhudede menn arrestert på en Starbucks-kafé i Philadelphia i USA.

Hendelsen har skapt sterke reaksjoner i USA.

Blant annet har ordføreren i Philadelphia, Jim Kenney, sagt at det er «hjerteskjærende» å se byen sin i overskriftene om en hendelse som «er et eksempel på hvordan rasediskriminering ser ut i 2018».

Privat eiendom

Årsaken til at mennene ble arrestert var at de oppholdt seg på privat eiendom uten tillatelse. Forsvareren til de to mennene, Lauren Wimmer, mener at det utvilsomt dreier seg om hudfargen.

Hun sa til Washington Post mandag at mennene skulle i et forretningsmøte og at de ventet på en investor inne på Starbucks i mindre enn et kvarter. En av de ansatte skal ha bedt dem om å kjøpe noe. Når de ikke gjorde det, ringte den Starbucks-ansatte nødnummeret 911. Da den tredje personen kom, meldte også politiet sin ankomst.

Kaffegiganten Starbucks har i ettertid beklaget hendelsen, og kaller den «vond å se på».

Stenger 8000 kafeer

Som følge av hendelsen har Starbucks bestemt at alle 175 000 ansatte i de amerikanske kafeene skal på rasist-kurs. På ettermiddagen 29. mai stenges samtlige 8000 kafeer i USA fordi de ansatte skal på kurs.

Kurset skal handle om hvordan de skal hindre diskriminering, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi vil lære av våre feil, sier Starbucks-sjef Howard Schultz i pressemeldingen, og forteller at de er «forpliktet til å skape og trygt og inkluderende miljø for alle kunder».

De skriver at han og andre ledere har tilbrakt de siste dagene i Philadelphia for å finne ut hva som gikk galt og for å finne ut hva de skal gjøre videre. Valget falt altså på et kurs.

Mer detaljert handler kurset om å hvordan man skal unngå diskriminering, rasisme, fremme inkludering og sikre at alle i en Starbucks-kafé føler seg trygg og velkommen.

Kurset vil bli utviklet av nasjonale eksperter som jobber i ulike organisasjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!