Joakim Strand flyttet hjemmefra som 14-åring og sluttet på skolen: Nå åpner han kaffebarer over hele Oslo

Kaffekonge mot alle odds

- Bestemor har betydd alt for meg. Uten henne hadde jeg havnet på skråplanet, sier Joakim Strand, som leder Oslos nye kaffe- og bakerikjede Norð. 

BRØD OG KAFFE: Joakim Strand begynte som pizzabud, og endte opp som kaffegründer med et raskt antall økende filialer over hele Oslo. Foto: Susanne Benjaminsen
BRØD OG KAFFE: Joakim Strand begynte som pizzabud, og endte opp som kaffegründer med et raskt antall økende filialer over hele Oslo. Foto: Susanne Benjaminsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg var vel aldri noen stor gangster, men en del av valgene jeg tok kunne lett ha ført til verre ting enn de gjorde, sier Joakim Strand.

Les om Oslos «hemmelige» restauranter og barer her

Trettifireåringen fra Sagene er en raskt stigende stjerne på hovedstadens kaffehimmel, men det kunne fort ha gått helt annerledes.

- Jeg vokste opp med et begrenset nettverk av familie og ressurspersoner, men desto flere venner av typen østkantgutter på kanten av loven. Jeg ville vel ikke ha satset penger på en som meg på den tiden, nei, innrømmer Joakim Strand.

Svensk ble norsk

Til tross for en krevende oppvekst er Joakim i dag en av Oslos mest framgangsrike gründere med over 80 ansatte. Bor du i denne byen og liker god kaffe har du fått det med deg for lengst: Den nye kjeden Norð har tatt over så godt som alle filialene til den svenske kjeden Wayne's Coffee.

I totalt tolv utsalg fylles nå diskene med bakst fra eget bakeri, og koppene med kaffe fra eget brenneri. På Tøyen er Norð både kaffebar og restaurant (Norð & Natt), og på Solli Plass åpnet nettopp kombinert kaffe- og vinbar under samme paraply (Norð & Vin).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer