GODTERIKAKE: Det er lov å la seg friste, kaken for deg som liker søtt. Foto: Christina Uhlin
GODTERIKAKE: Det er lov å la seg friste, kaken for deg som liker søtt. Foto: Christina UhlinVis mer

Oppskrift på Rocky Road-kake med fudgeglasur

Kaka som regnes som den ultimate godterikaka: - Trenden kommer fra USA

Les hvordan Norges største kakebloggere vurderer denne populære kakefristelsen.

Kaker som bugner av godteri, peanøtter og sjokolade er bare helt uimotståelig. De er både flotte å se på og smaker nesten bedre enn de ser ut. Dette er kaker for sjokoladeelskere og «godtegriser». Her er det ikke spart på noe. Lykke er at de også er enkle å bake og morsomme å pynte.

Vi har spurt to av Norges fremste kakebloggere hvordan de vurdere denne overdådige kaken.

Kristines vurdering av kaken vår:

1. Å, nam! Kaken ser vanvittig god ut!

2. Kaker laget med ulike typer sjokolader og godteri har vært populære i en del år nå, og det ser ut til at populariteten holder seg stabilt på et høyt nivå.

Trenden kommer fra USA, der man for eksempel gjerne lager muffins med Snickers, cookies med karamellsjokolade og brownies med innbakte oreokjeks.

Kristine Ilstad driver Norges mest populære kakeblogg . Hun startet detsoteliv.no for 11 år siden. Bloggen har over 3300 oppskrifter på kaker og desserter og mellom 25 000-40 000 daglige følgere.  Foto: Det søte liv                  
Kristine Ilstad driver Norges mest populære kakeblogg . Hun startet detsoteliv.no for 11 år siden. Bloggen har over 3300 oppskrifter på kaker og desserter og mellom 25 000-40 000 daglige følgere.  Foto: Det søte liv                   Vis mer

Rocky Road er også en berømt, amerikansk kake som kjennetegnes av karamell, sjokolade og marshmallows. Kakene slår an hos de som liker litt overdådige, søte og mektige kaker - som jo amerikanske kaker gjerne er. Bruker man fargerikt godteri, appellerer kaken dessuten som regel veldig til barn.

3. Jeg har i mange år brukt ulike typer sjokolade, karameller og godteri når jeg baker kaker, og som regel blir de veldig populære på Det søte liv. Jeg kan jo tipse om en konfektvariant av Rocky Road som jeg har på bloggen og som ligner litt på denne kaken.

Det blir garanter jubel og fest når Rocky Road-kaken legges på stettefat. Foto: Christina Uhlin
Det blir garanter jubel og fest når Rocky Road-kaken legges på stettefat. Foto: Christina Uhlin Vis mer

Men det trenger ikke å være amerikansk. En klassisk, norsk godterikake som er veldig populær på bloggen er Skumkake.

Manuelas kommentarer på kaken vår:

1. Ut fra bilde så ble jeg ikke helt fristet. Det kan hende at det er fordi jeg akkurat har spist en herlig bit av min egen kransekake ved siden av en deilig kopp te og har dekket alt søtsuget for i dag. Kaken ser alt for søt ut etter min smak og jeg synes den er litt «over the top» med alt godteriet på toppen og inni. Men kan det jo være fordi jeg akkurat fikk noe søt i meg, som sagt.

Ut fra selve oppskriften så er den i og for seg ikke «over the topp», altså voldsomt søtt. Det høres jo alltid godt ut med en deilig sjokoladekake. Jeg ville nok helst brukt mørk sjokolade i selve kaken, ellers så ser oppskriften fin ut!

Manuela Kjeilen startet bloggen passionforbaking.com i 2010 og hun har over 1,3 millioner følgere på Instagram!  Foto: Johnny Wohlin
Manuela Kjeilen startet bloggen passionforbaking.com i 2010 og hun har over 1,3 millioner følgere på Instagram!  Foto: Johnny Wohlin Vis mer

2. Jeg tror et flott bilde først og frem frister folk. Har du et fantastisk bilde av en kake, som ser helt «digg» ut, så frister den nok de fleste, spesielt hvis man frister folk før middag.

Hovedmålgruppen hos meg på instagram er nok mest kvinner, mellom 18 og 55 år.

Bilde og video med sjokolade er den mest populære hos meg. Ellers er det deilige donuts fylt med vaniljekrem som er utrolig populære på Passionfor baking!

3. Når det gjelder en kake som minner om godteri, så elsker jeg jo en norsk bløtkake eller marsipankake. Det fins ingen kake som slår den. Ellers vil jeg si deilige donuts, fylt med vanilje. Det er godteri for meg. Eller en fudge brownies, toppet med litt iskrem!

Les også:

Bakedronningens favoritt

Årets hit-kake: Tre herlige varianter av pavlova

Slik lykkes du med kremen i de varmeste månedene