Oppskrift på sjokoladekake i mikro

Kake i kopp: Bursdagskake på én - to - tre

Glemt en bursdag? Ikke noe problem.

Verdens raskeste sjokoladekake - alt du trenger er en stor kopp, enkle ingredienser og mikrobølgeovn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ikke noe sier bursdag som kake.

Gjerne en kake du vet hele familien elsker som denne krydderkaken fra fru Timian, som både små og store forsyner seg igjen og igjen av. En variant av Pavlova, med søt marengs, krem og friske frukter og bær.

Eller en sjokoladekake med majones, surkål eller øl i. Det er utrolig digg - vi lover!

Felles for disse? Du skal helst ha litt tid.

Ingrediensene skal romtempereres. Du må frem med vekt, sikt, desilitermål og miksmaster.

Opprydningsjobben er heller ikke å kimse av.

Bursdagskake på fem minutter

Når du ikke har så mye tid, kan vi anbefale å gå for en litt enklere variant.

Kake i kopp - i mikro - 2000-tallets variant av cupcakes, om du vil, for deg som ikke har hele dagen på å bake.

Og det er lov å jukse litt, selv Michelin-kokker som Bent Stiansen gjør det, kan du ha litt ferdig glasur på lager (det finnes i større supermarkeder) - og pynte gjør du med det du måtte ha av kjeks, sjokolade og smågodt i skapet.

Og husk, det er ikke noe som heter less is more, når det er bursdag. Jo mer, jo bedre. Alle vil ha mye pynt på kaken sin!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer