Restemat fra de tradisjonelle julemåltidene er supert å bruke til å teste ut nye og spennende smaker.
Noen lager til og med pysjamasparty med restematen!
Du trenger slett ikke spise det samme flere dager på rad, og selv om mange av oss sverger til kald ribbe 1. juledag, kan kokk Jan Robin Ektvedt garantere at ribbebiten smaker enda bedre med litt glaze, krydder og frisk salat.
Asiatiske smaker
- Det er jo en kjent sak at ribbe og asiatiske smaker passer veldig godt sammen. Når du varmer opp igjen ribba kan du glasere den med litt hoisinsaus, soya eller en asiatisk krydret glaze, sier Jan Robin.
I desember har kjøkkensjefen på Hitchhiker hatt «smacked cucumber» og sprø ribbe på menyen.
Ribbestykkene serveres sammen med små, lett knuste agurker, Jan Robin bruker små snackagurker, som har blitt marinert i en asiatisk dressing basert på soyasaus, lime, riseddik og mye godt krydder.
- Vi lager vanlig juleribbe som vi salter og steker, og så kapper vi den i biter og dypper i ulike glazer. Sammen med de marinerte agurkene, en frisk, grønn salat, granateplekjerner og gjerne litt tørket fetaost blir dette skikkelig digg, sier Jan Robin.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger