Julekalenderstopp på Vinmonopolet:

Kalenderkrangelen fortsetter: - Problematisk

Folkehelseministeren: - Naturlig at Vinmonopolet nå går gjennom hele tilbehørssortimentet.

FULL FORVIRRING: Vinmonopolet vil ikke lenger selge julekalendere. Det fant dem ut helt selv, uten inngripen fra departement eller ministre. Foto: Vinmonopolet
FULL FORVIRRING: Vinmonopolet vil ikke lenger selge julekalendere. Det fant dem ut helt selv, uten inngripen fra departement eller ministre. Foto: Vinmonopolet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka meldte Dagsavisen at Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har grepet inn og stoppet salg av Vinmonopolets julekalendereske med plass til 24 flasker. For å bukt med utysket var også restlageret av kalenderne allerede destruert.

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) sa til Dagsavisen at «Vinmonopolet skal ikke konkurrere med andre selskaper, og derfor heller ikke selge andre produkter».

Det får begeret til å renne over i eldreministerens eget ungdomsparti, Frp:

- Dersom man virkelig mener at polet ikke skal drive med noe som noen andre driver med, må man jo også slutte med gaveposer og kort, for dette er jo også noe som noen andre selger, sier Bjørn-Kristian Svendsrud i FpU til Dagbladet.

- Jeg synes det er problematisk at man går inn og sier at en uskyldig pappkalender ikke skal være noe de kan selge.

Den interne innpakningskrangelen i regjeringspartiet kunne muligens vært unngått dersom Vinmonopolets egen inngripen var belyst klarere. For, det var Vinmonopolet selv, ikke departementet, som luket bort kalenderen fra sortimentet allerede i januar. Det avslører nå Halvor Bing Lorentzen, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet, for Dagbladet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer