Robinson og Fredag

Kaninpølse med røkt ål og makrell­majones overrasker: - Smaksbombe

Noen ganger kan det bli for mye av det gode.

RESTAURANT FOODIE: Anmelderne har vært på Foodie. Selv om helthetsinntrykket er bra, er det flere ting å sette fingeren på. Foto: Christian Roth Christensen
RESTAURANT FOODIE: Anmelderne har vært på Foodie. Selv om helthetsinntrykket er bra, er det flere ting å sette fingeren på. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en ikonisk scene i filmen «Fight Club» fra 1999, forteller Tyler Durden (Brad Pitt) hvilke regler som gjelder, og den første regelen i Fight Club er: «Du snakker ikke om Fight Club». Den samme regelen har overføringsverdi til 2010-tallets ofte utskjelte subkulturelle gruppe, hipsterne. Det å erklære at du identifiserer deg med hipsterkulturen, er så fjernt fra kulturens kjerne at dersom du gjør det, tilhører du den åpenbart ikke.

- Og er det ikke litt det samme?

Fredag kikket spørrende mot Robinson.

- Er det ikke litt det samme når du kaller restauranten din «Foodie»? Litt påtatt?

Robinson var imidlertid skeptisk til Fredags resonnement, og mente det godt kunne tenkes en god grunn for navnet «Foodie», en merkelapp enkelte matinteresserte bruker om seg selv for å markere at for dem er ikke mat bare en interesse, men en passion.

- Det kan jo hende de bare er lidenskapelig opptatt av å lage god og litt fancy mat, sa Robinson.

Mens Robinson og Fredag fikk servert saftig brød med trøffelsmør, hvitløksmør og rødvinssmør, kikket de gjennom den lille, men varierte menyen. Foodie skal ha hentet inspirasjon fra Norden, Asia, Frankrike og Middelhavet, og det er vanskelig å få øye på noen rød tråd i spisekartet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.