Kokebok fullført etter Karla Siverts' død:

- Karla ville vært kjempe­stolt, og litt brydd

Ektemannen Thorleif takknemlig og rørt over konas kokebok som utgis etter hennes død. 

STOLT: Karla Siverts startet på en kokebok om norske råvarer i fjor. Boka er nå fullført, etter hennes død. Ektemannen Thorleif Linhave tror kona ville vært stolt over resultatet. Her med datteren Juno. Foto: TINE FALTIN
STOLT: Karla Siverts startet på en kokebok om norske råvarer i fjor. Boka er nå fullført, etter hennes død. Ektemannen Thorleif Linhave tror kona ville vært stolt over resultatet. Her med datteren Juno. Foto: TINE FALTIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var en spesiell opplevelse å få boka. Den ville gjort Karla kjempestolt, og brydd. Hun ville ikke ha fokus på seg selv. Faget og yrkesstoltheten kom alltid foran, sier Thorleif Linhave Bamle, ektemann til avdøde Karla Siverts.

Rørt

Han er tydelig rørt over den nye kokeboka, fullført etter hennes død.

Sammen med datteren Juno (2), en rekke norske kokker, forlagsfolk og venner ble boka i går lansert på Smalhans, der Siverts jobbet de siste årene.

Siverts døde i juni, 29 år gammel, av eggstokkreft. Foruten jobben som kjøkkensjef på restaurant Smalhans i Oslo, deltok hun i TV-programmer, hadde egen spalte i Dagbladet og var Årets Bondelagskokk to år på rad.

Smalhans har utmerkelsen Bib Gourmand i michelinguiden og lager en raffinert utgave av norsk husmannskost.

Mange har vært berørt av Karlas sykdom og død. Den svenske jazzmusikeren Anders Thorén har blant annet laget egen låt til Karla, hvor alle inntekter går til hennes legat til støtte for unge kokketalenter og andre kreftrammede.

Et råvareeventyr

Kokeboka har fått navnet «Eventyrlig», et passende navn mener kokebokforfatter Øivind Hånes, som har ført boka i pennen..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer