<strong>VEKKER OPPSIKT:</strong> BBC melder at Gordon Ramsay skal lede et program som ikke handler om mat. Er det karriebytte på gang? Foto: Scanpix
VEKKER OPPSIKT: BBC melder at Gordon Ramsay skal lede et program som ikke handler om mat. Er det karriebytte på gang? Foto: Scanpix Vis mer

Gordon Ramsay

Karrierebytte? Går for gull

Den britiske stjernekokken skal lede nytt TV-program, helt fritt for mat.

Publisert

Den britiske TV-kokken Gordon Ramsay, kjent fra programmet «Hell's Kitchen» og diverse rydde opp-programmer, har takket ja til å lede sitt første program som ikke handler om mat.

«Blank Balance» er tittelen på programmet som får Ramsay inn i programlederrollen. Programmet, som skal sendes på BBC, beskrives som en intens konkurranse der deltakerne får testet presisjon, kunnskap og nerver mens «de bygger seg en mulig formue», heter det om nysatsingen.

- Jeg ser virkelig fram til å ta plass i studio og begynne å legge fram gullbarrene, sier Gordon Ramsay i en uttalelse som er sitert av Sky News.

Restaurantimperium

Den britiske kokken er nok aller best kjent for sine hysteriske raseriutbrudd på kjøkkenet, men han kan mer enn å banne og kjefte. Ramsay er en anerkjent kokk, med flere Michelin-stjerner på kokkejakka, men har samtidig nese for business.

I dag eier han et restaurantimperium med 37 restauranter i Storbritannia, USA, Japan, Irland, Tjekkia, Frankrike, Australia, Sør-Afrika, Singapore og Dubai.

Han er også aktuell med TV-serien «Uncharted» hvor han også avla Norge et besøk. Dagbladet møtte Ramsay da han besøkte Bergen, og i dette intervjuet forteller kokken hvordan Norge imponerer ham på så mange måter.

IKKE HELT SOLGT: I mat- og reiseprogrammet «Gordon Ramsay på eventyr» på National Geographic, reiser kjendiskokken til Norge. Her er det ikke alt som faller i smak hos briten. Video: National Geographic Vis mer

Perfeksjonert bortlæring

Dagbladet spurte også kokken hvordan det er mulig å drive så mange restauranter, rundt omkring i verden.

- Eet tok tid å lære seg. Men, er det noe jeg har erfart, så er det viktigheten av å kunne lære bort ting. Ja, faktisk har jeg nå perfeksjonert kunsten å lære bort. Og jeg gjør det hver dag.

- Perfeksjonert bortlæring?

- Vi kan aldri ha en dårlig dag. Alle i systemet må beherske faget, sier Ramsay.

Marco Pierre White, en annen gigant i det engelske restaurantlandskapet, skrev i boka «White slave» om «fear of the stove». Fenomenet handler om at superkokker som slutter å lage maten, bare er de som legger opp på tallerken - og noen beskjeftiger seg bare med drift - og begynner å utvikle en frykt for å steke og koke maten.

- Har det skjedd deg?

- Det hender med noen, ikke med meg. Langt ifra. Jeg kan gå inn på hvilket som helst restaurantkjøkken og lage mat.

Som han måtte si. Særlig etter at Marco Pierre White har hintet om at han ikke lenger lager maten på restaurantene sine - som jo langt på vei er sant.

- Noen ganger spør folk: Om du ikke er i kjøkkenet, hvem gjør jobben din da? Svaret er enkelt: De samme folka som lager maten når jeg er der. Dette handler om å delegere og å trene opp laget. Om å se talenter, om å utvikle, støtte og hjelpe. Finstemming. Og dessuten handler det om å gi folk ansvar.

Så gjenstår det å se om kokken kan dra nytte av dette i sin nye rolle. Enn så lenge kan han glede seg over muligheten til å dele ut gullbarrer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer