Gatekjøkkenbransjen:

Kebabkrisa: Mattilsynets grep overrasker

Tekster videoer på engelsk, vietnamesisk og arabisk.

FLERE SPRÅK: Mattilsynet har lansert instruksjonsvideoer som er tekstet på ulike språk for å bedre forholdene i restaurantbransjen. Video: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skitne kjøkken, skittent utstyr, skadedyr og ekskrementer, manglende kjøling og temperaturkontroll og generell mangel på hygiene.

Det skal være trygt å spise ute i Norge. Men Mattilsynets gjentatte kontroller av gatekjøkkenbransjen viser at skuffende mange virksomheter ikke klarer å følge regelverket.

- Vi har spurt oss selv, etter så mange kontroller, veiledning og kampanjer: Hvorfor er det ingen bedring? sier Inger Marie Øymo, fungerende avdelingssjef for Mattilsynet avdeling Oslo, Asker og Bærum.

En mulig årsak er utfordringer med kommunikasjonen, tror Jila Nami, seniorinspektør i Mattilsynet. Regler, rutiner og skjema kan fortone seg uoverkommelig selv for Ola nordmann, og er ekstra vanskelig om man ikke er helt fortrolig med språket.

Nå har Mattilsynet laget en startpakke for nye matvirksomheter som skal gjøre det litt lettere.

Tekster video på arabisk

På Mattilsynets nettsider har det lenge fantes veiledere for dem som skal åpne - eller drive en restaurant. I tillegg tilbyr Mattilsynet personlig veiledning, noe mange benytter seg av. Men fortsatt kan noe forsvinne i oversettelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer