Mattrygghet i gatekjøkkenbransjen:

Kebabkrise: Ti stengt på dagen

Mattilsynet fortviler etter nok en kampanje med nedslående resultater.

KRISE: Mattilsynet har utført tilsyn på seksti gatekjøkken i Oslo. Resultatet er nedslående. Her kan du se Mattilsynets egne bilder av noen av avvikene. Video: Mattilsynet og Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skitne kjøkken, skittent utstyr, skadedyr og ekskrementer, manglende kjøling og temperaturkontroll og generell mangel på hygiene.

Noe er råttent i gatekjøkkenbransjen. Og det blir ikke bedre. De siste fem åra har Mattilsynet avdeling Oslo, Asker og Bærum sett nærmere på gatekjøkken gjennom flere kampanjer, og resultatene er nedslående: Mellom 14 og 22,5 prosent av stedene har blitt stengt. Tendensen viser ingen bedring.

Det svikter i mange ledd, men gjennomgående er det forhold som renhold, hygiene og lagring av mat som fører til at virksomhetene må stenge.

- Nå har vi gjort denne kampanjen fire ganger i løpet av fem år, og det har ikke blitt bedre, sier Inger Marie Øymo, fungerende avdelingssjef for region Stor-Oslo i Mattilsynet.

Det er det flere årsaker til.

- Det er en lav terskel for å starte opp i gatekjøkkenbransjen, og det er nok hovedgrunnen til at det er spesielt mange utfordringer her, supplerer Jila Nami, en av Mattilsynets seniorinspektører.

I tillegg er bransjen preget av hyppige eierskifter, og mange eiere har utenlandsk bakgrunn, noe som blant annet fører til utfordringer med kommunikasjonen, ifølge Nami.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer