Kiwi-skole roses opp i skyene: - Ble sjokka

- Skal aldri gjør noe annet enn å jobbe i butikken.

EVIGGRØNN: Hanne Høivik følte mye gikk galt i rød russedress, men da hun byttet til grønn uniform snudde alt. Foto: Kiwi
EVIGGRØNN: Hanne Høivik følte mye gikk galt i rød russedress, men da hun byttet til grønn uniform snudde alt. Foto: Kiwi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skal aldri slutte i Kiwi, sier Hanne Høivik.

Hun er nå 33 år gammel, men har bestemt seg. Allerede som 21-åring ble hun sjef for alle i butikken. Det hadde hun ikke trodd da hun satt i russedressen, hadde strøket i fag og følte at alt på videregående hadde gått skeis.

- Jeg klarte det fint. Fikk femmere og seksere, forteller Hanne. Skolen var noe hun behersket. Og karakterene på ungdomsskolen tilsa at hun skulle ta en lang utdannelse.

Slik gikk det ikke.

Etter ungdomsskolen kom Hanne inn på Forus Videregående Skole utenfor Stavanger.

- Jeg bestemte meg for å ta media og kommunikasjon. Men, når vi skulle gå andre året, var det bare plass til halvparten av oss. Det førte til at snittet ble kjempehøyt. Så da kom jeg ikke inn.

- Hva gjorde du da?

- Da ble det grafisk.

- Grafisk?

- Ja. Jeg måtte bytte skole til Randaberg. Og der kom vi inn i et maskinrom hvor vi lærte om tromler, maler og blekk. De hadde visst printere også, men faget føltes utrolig utdatert. Læreren ba alle som hadde valgt seg til faget om å rekke hånda i været. Det kom en hånd, sier Hanne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer