Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kiwipizzaen

Kiwipizza - vi har testet viralpizzaen

Historien om viralpizzaen begynte med en rar julepresang.

FUNKER ALT PÅ PIZZA?: Svenske Stellan Johansson postet bilde av hans kulinariske eksperiment: En kiwipizza. Trenden har siden gått viralt, og vi har hanket inn et ekspertpanel for å høre om dette er noe du bør prøve hjemme. Video: Christopher Sjuve og Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Den har tatt verden med storm!

Bare sjelden har vi sett internett koke på denne måten over en pizza.

Det hele begynte med at svenske Stellan Johansson postet bilde av hans kulinariske eksperiment: En kiwi-pizza.

Det tok ikke lang tid før reaksjonene haglet inn. Først blant venner og kjente, men seinere tok det fullstendig av. Folk fra hele verden begynte å kommentere pizzaprosjektet. Og da større og mindre internettsider begynte å omtale Stellans kiwi-pizza ble det full furore.

OPPFINNSOM: Da Stellan Johansson fikk en kasse kiwi begynte han å eksperimentere. Nå har bildene hans gått verden rundt. Foto: Privat
OPPFINNSOM: Da Stellan Johansson fikk en kasse kiwi begynte han å eksperimentere. Nå har bildene hans gått verden rundt. Foto: Privat Vis mer

- Jeg fikk en plastkasse med fullstappa med kiwier i julepresang, forteller han til Dagbladet.

- Det var et sted mellom 10 og 15 kilo. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre med all frukten. Så, da begynte jeg å bruke kiwi til alt mulig. Først til kaker, men seinere til vanlig mat. Det ble godt!

- Først: Hvem ga deg en kasse kiwi i julepresang?

- He-he. Det var min bror. Han dyrker kiwi her i Sør-Sverige.

- OK. Men, så til pizzaen.

- Ja, det begynte først som en spøk. Vi tenkte det at det kunne være kult å teste og se om det var godt.

- Og, det synes dere?

- Ja, pizzaen ble jo god - og dessuten veldig pen på bilde! Det var jo opplagt at jeg måtte legge den ut på Facebook.

- Ja, vi vet jo hvordan det gikk! Hvordan forklarer du suksessen?

- Vel, det handler vel først og fremst om at alle kjenner til pizza og kiwi. Og dersom man kombinerer de to, så ser man øyeblikkelig hva dette er, sier Stellan som også har fortalt om de mange reaksjonene verden over.

Virale reaksjoner:

Det har ikke manglet på reaksjoner etter at Stellan postet bilder av den etter hvert så berømte pizzaen:

«- Dette ville jeg ikke servert min verste fiende» En kiwipizza-smaker til The Guardian
«- Jeg vet ikke, kanskje han er revolusjonær! En gang putta noen en oliven i en drink og nå er det en greie. Vi må ikke bremse denne mannens ferd mot berømmelse!» komiker Monroe Martin til BuzzFeed.
«- Jeg kan nå si at jeg har sett helvete» fra twitter-kontoen DaddyWarpig.
«- Hadde jeg gjort dette hjemme i Italia, hadde folk begynt å kaste frukt på oss» kokken Johnny di Francesco til 3aw.com.

For eksempel har han fått «ironiske» dødstrusler både fra Italia og Frankrike, som han selv tar med knusende ro. Men, det forteller uansett noe om engasjementets nivå.

Dette sier smakspanelet

FACEBOOK: Det hele begynte med en morsom post på Facebook på Stellan Johansson egen side.
FACEBOOK: Det hele begynte med en morsom post på Facebook på Stellan Johansson egen side. Vis mer

Vi inviterte to av våre smakere, Bård Greni og Pål Røstvang, til å vurdere kiwi-pizzaen. Resultatet kan du se i videoen som ligger øverst i saken.

Uten å røpe for mye, kan det godt hende at det estetiske uttrykket egner seg bedre på Instagram, enn smaken gjør IRL - altså, in real life, best kjent som virkeligheten, hvor smak faktisk gjør seg gjeldende.