Bryggerikonkurs:

Kjendiser med milliontap på ølkonkurs

«Gutta på tur» og andre kjendiser i økonomisk bakrus.

STOR SUKSESS: Gutta på tur med Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Vegard Ulvahng og Bjørn Dæhlie har vært en av TV 2s største tv-suksesser. Her med besøk av Petter Northug. Kvartetten lyktes ikke like godt med øl. Fot: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: Gutta på tur med Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Vegard Ulvahng og Bjørn Dæhlie har vært en av TV 2s største tv-suksesser. Her med besøk av Petter Northug. Kvartetten lyktes ikke like godt med øl. Fot: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De satset stort og det kunne blitt en skummende opptur på bølgen av håndverksøl og hjemmebrygging. På det meste var mikrobryggkonsernet Norbrew priset til over 70 millioner kroner. At flere av investorene hadde mer erfaring fra utelivsbransjen og klesbransjen enn ølbransjen, la ingen demper på optimismen.

Bakrus

I stedet ble det bakrus for Arne Hjeltnes, Kari Traa, Kristopher Schau, Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Arne Brimi og andre som valgte å satse på mikrobryggkonsernet med base på Voss. Til sammen har de tapt millioner av kroner.

Bryggerisammenslutningen Norbrew så dagens lys i 2016 og ble knappe to år før den gikk over ende.

- Det har ikke gått så bra med den investeringen, sier Arne Hjeltnes til Nettavisen.

Ifølge avisa er det meste av egenkapitalen i selskapet nå borte. Norbrew eide både Voss Fellesbryggeri og et nytt bryggeri i Oslo (Oslo og Akershus Bryggeri).

Lå i kortene

Ikke alle var forbauset da Norbrew meldte oppbud i datterselskapet Voss Fellesbryggeri rett før sommeren. Det hadde allerede kommet fram at bryggeriet hadde en gjeld på 46,2 millioner, mens eiendelene var på under 10 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer